Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΤΟΥ ΠΙΑΤΟΥ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ

ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ




To ξύπνημα της αλληλεγγύης και το κίνημα της πατάτας θα παίξουν καθοριστικό ρόλο, σε πολλά!

ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ...ΤΑ ΖΕΣΤΑ Τ0Υ ΠΙΑΤΟΥ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ
Είναι γνωστή και η άλλη εκστρατεία των ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΤΟ ...ΠΙΑΤΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ 


Η πρωτοβουλία είναι γνωστή , απλή κι ενθουσιάζει δίδοντες και λαμβάνοντες .Λεπτομέρειες, για όσους δεν ξέρουν μπορούν να βρουν στις ...ετικέτες -δεξιά στήλη της σελίδας αυτής..ή στην κορυφή της σελίδα, στη μπάρα ειδικών θεμάτων

Η νοικοκυρά ή ο επιχειρηματίας μαζικής σίτισης, αν έχουν μια μερίδα, ένα πιάτο περισευούμενο φαγητό, τηλεφωνούν στο 6943464957. ΄Ενας εθελοντής, το παραλαμβάνει και το πηγαίνει στον άνθρωπο που το έχει ανάγκη. (φρέσκο ,φρέσκο κι αχνιστό)
Τα πάντα γίνονται με διακριτικότητα χωρίς να γνωρίζει κανείς  κανέναν...Απλά οι διανομείς βλέπουν τους παραλήπτες ,παραδίδουν το έδεσμα χωρίς κουβέντες και τα τέτοια.. και φεύγουν ως άγγελοι... αθόρυβα...
Πρέπει να σημειώσουμε τούτο: Οι εστιάτορες, (σουβλατζήδικα , φάστφουντάδικα,) είναι μόνιμοι χορηγοί του πιάτου.Δεν υπάρχει ούτε ένας στον οποίο οι εθελοντές χτύπησαν την πόρτα του, που να έχει αρνηθεί την προσφορά. Το κάνουν πρόθυμα, χώρια βέβαια που είναι οι περισσότεροι μόνιμοι σιτιστές των ..πάσης φύσεως περαστικών ατυχησάντων συνανθρώπων μας που ζητάνε να βάλουν κάτι στο διαμαρτυρόμενο στομάχι τους.
Δείτε ένα χθεσινό περιστατικό.


Ο ιδιότροπος κ. Κώστας 



Κάπου εκεί στο τέρμα της Μπακνανά, υπάρχει μια μεγάλη ψησταριά που διευθύνεο ο κ. Κώστας Λίλης. έδειξε προθυμία με το πρώτο, αλλά είχε τις ιδιαιτερότητές του ο άνθρωπος. ΄Ηλεθε ο ίδιος να γνωρίζει τον παραλήπτη του πιάτου του!
--Μα δεν είναι εύκολο αυτό ... Η πολιτική μας είναι να μην ξέρει η ..αριστερά ,τι ποιεί η δεξιά... Δεν θέλουμε να πληγώσουμε την αξιοπρέπεια κανενός..Και δεν θέλουμε να σας βάζουμε και σε κόπο..
--Μπορεί αλλά εγώ έτσι θέλω!.
--Υποθέσαμε , παρατηρεί ο Εθελοντής, ότι πρόκειται περί ιδιοτροπίας, ή τρόπος αποφυγής, αλλά δεν ήταν έτσι, όπως εξήγησε κι ο ίδιος..." ΄Οχι δεν το κάνω επειδή είμαι ιδιότροπος, αλλά θέλω να γνωρίζω ότι αυτό που δίνω να πάει εκεί που πρέπει"..
Επειδή η περίπτωση αυτή τους έβγαζε από δικό τους σύστημα, άφησαν την περίπτωση να περάσει και χθες είπαν ας δοκιμάσουν ξανά.. Συμμορφώθηκαν προς τις οδηγίες του παράξενου κ. Κώστα που σώνει και καλά ήθελε ο ίδιος να ..κάνει τη ...διανομή.
Στη τηλέφωνο ήταν ο κ. Γιάννης Λίλης εις εκ των τριών υιών του κ. Κώστα. Ήταν ενήμερος για το πιάτο.Και υποσχέθηκε το πιάτο να φτάσει στον προορισμό του την ώρα που συμφωνήθηκε.!! Άνετα με τον άνθρωπο που έχει στην υπηρεσία του Dellivery ..Δεν είναι χαριτωμένο;
Μπράβο σε όλους τους Λίληδες!
Στη φωτό επί τω έργω... ο κ. Κώστας Λίλης

Η ωραία γηραιά  αρχόντισα...
Είπαμε ότι κανείς δεν γνωρίζει κανέναν.. αλλά χθες.. Εθελοντής-διανομέας ήρθε σε επαφή με πανύψηλη γηραιά κυρία, που ζήτησε την αρωγή της οργάνωσης. ΄Ηταν η πρώτη φορά που είχε τηλεφωνήσει...κι αγωνιούσε για την ώρα που θα πήγαινε το πιάτο της αγάπης. Είχε ασθενική φωνή και παρακάλεσε να εξαιρεθούν από το μενού , μακαρόνια, ρύζια,πατάτες ...διότι ήταν διαβητική..
--Κοτόπουλο σούβλας μάλλον  θα σας στείλουμε ...
--Καλώς ...αλλά οι πατάτες αν είναι τηγανιτές θα τις δεχθώ κατ΄εξαίρεση...είπε
Αλλά το να  ανακαλύψει κανείς την κυρία. της οδού Αγκύλης στο Ν. Κόσμο έπρεπε πιστά να ακολουθήσει τις οδηγίες της...
--Θα χτυπήσετε το κουδούνι που είναι μουντζουρωμένο -μαύρη μπογιά, δεν έχει όνομα. Θα σας ανοίξω και μετά θα ανεβείτε στον τρίτο όροφο..
Εκεί όμως όνομα δεν υπήρχε. Πήγαμε εκεί όπου δεν υπήρχε κανένα όνομα. Η εξώπορτα ήταν δρύϊνη ,πανάκριβη ασφαλείας... Στο βάθος ακουγόταν ένα σκυλάκι. Χτυπήσαμε κι άνοιξε. Πανύψηλη η θέα της, αυτό που λέμε νταρντανογυναίκα...Θα πρέπει να ήταν ωραία γυναίκα ..και ξανθιά μάλιστα  Στο αφράτο πρόσωπό της, διαχαίονταν μια ολοφάνερη  θλίψη. Έμοιαζε για ξένη, - αν και μιλούσε θαυμάσια ελληνικά. Αμήχανη ψέλισε ένα χαίρετε..άπλωσε το αβρό κατάλευκο χεράκι της , παρέλαβε τη σακούλα και χάθηκε σαν σκιά στο μάλλον ακατάστατο διαμέρισμα (το χωλ ήταν κατάφορτο από αντικείμενα..)
Δειλά πρόλαβε να ρωτήσει...
--Θα έχω κι αύριο πιάτο;
--Νομίζω ναι κυρία μου
--Σας ευχαριστώ πολύ....
Ποιος ξέρει ποιες φουρτούνες αντιμετώπιζε η ωραία γηραιά αρχόνισα.. Σίγουρα θα την κυνηγούσαν χρέη,μια και δεν υπήρχε πουθενά γραμμένο το όνομά της .. Ούτε κι ο άνθρωπος του πιάτου της αγάπης θέλησε να το μάθει. Η πείνα δεν έχει όνομα, δεν έχει ανάγκη από όνομα...

Αν σας περισεύει ένα ζεστό πιάτο ή αν γνωρίζετε κάποιον που το έχει ανάγκη τηλεφωνείστε:6943464957
ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου