Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

ΦΤΙΑΞΕ ΚΙ ΕΣΥ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΣΟΥ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΙΝΗΜΑ!

ΦΤΙΑΞΕ ΚΙ ΕΣΥ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΣΟΥ -ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΦΘΗΝΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ -ΜΠΟΡΕΙΣ!
ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ!

Οι Εθελοντές Αλληλεγγύης με το κίνημα της πατάτας γνώριζαν και σκόπευαν στις εξής εξελίξεις:
1) ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΆ ΑΓΡΟΤΙΚΏΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ  σε τιμές παραγωγού.
2) Στην εξάπλωση του κινήματος σε κάθε γειτονιά και σε μόνιμη βάση, δηλαδή στη δημιουργία πρατηρίων με αγροτικά προϊόντα, που θα πωλούνται σε τιμές ανταγωνιστικές των σούπερ μάρκετς.
3) Στη μείωση του δυναστικού ρόλου των μεσαζόντων. Για εξαφάνιση δεν μιλάμε, διότι το ευγενές είδος δεν εξαφανίζεται, όπως και να το κάνουμε!
4)Ο πειθαναγκασμός των σούπερ μάρκετ να πωλούν τα προϊόντα τους χωρίς υπερκέρδη κι άλλες λοβιτούθρες που αυξάνουν το κόστος ζωής.




Σχεδόν όλες αυτές οι στοχεύσεις μπήκαν σε κάποια τροχιά υλοποίησης αλλά μην επαναπάευεστε...
Τό ότι στο χορό μπήκαν και κ'άποιοι δήμαρχοι, που μόλις τώρα ξύπνησαν να κάνουν κάτι θετικό για τους δημότες τους, αποδεικνύει και το πόσο γραφικοί είναι οι πολιτικάντηδες της συνοικίας.
Πού ήσαν τόσο καιρό;.. Και βλέπουν τώρα την πατάτα σαν κράχτη ψηφοφόρο τους , μια και αναιδώς ζητάνε από τους καταναλωτές, ονόματα-πλήρη στοιχεία- έως και δακτυλικά αποτυπώματα... για να εξασφαλίσει ..ο καταναλωτής  2 κιλά πατάτες... Τέτοια ένδοια από μέρους των φαιδρών δημαρχων που κινητοποιούν ολόκληρο μηχανισμό, ενώ θα μπορούσαν άριστα να απευθύνονταν στους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ  και θα είχαν ..όσες πατάτες ήθελαν . Δηλαδή γιατί καταγράφουν τον επίσης αφελή κόσμο; ..για να γυρίσουμε πίσω σε εικόνες κατοχής και σταλινικής περιόδου.. όταν τα πάντα μοιράζοντας με κουπόνι;. Γιατί δεν κάνουν αυτό που δείχνουν οι Εθελοντες! Ανοίξτε μια πλατεία , καλέστε τους αγρότες κι αφήστε ελεύθερους τους καταναλωτές να συναλλαχθούν μαζί τους..
Οι πρωτοπόροι , που άνοιξαν τους ορίζοντες  δεν ζήτησαν κανένα όνομα. αλλά ζητούσαν με ε-μαιηλ, προσδιορισμό ποσότητας προϊόντων, κι αυτό ενδεικτικό, -κι όχι δεσμευτικό- για να μην ταλαιπωρούνται οι αγρότες.
Τέλος πάντων  Οι Εθελοντές αλλγλεγγύης βοηθάνε με το συντονιστικό γραφείο τους , όλους όσους θέλουν στη γειτονιά τους να ξεκινήσουν ανάλογες προσπάθειες εξασφάλισης φθηνών αγροτικών προϊόντων.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΛΟΝΤΕΣ ΣΑΜΠΟΤΕΡ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ:
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Και λέμε προκαταρτικά:
1) Δεν χρειάζεται έγκριση κι από κανέναν . Αρκεί η σύσταση μιας ομάδας δράσης εθελοντικής
2) Η διάθεση  μιας πλατείας  ή άλλου χώρου από μέρους του δήμου.. Θα σας ζητλησουν αιτήση κ.λ.π γραφειοκρατικά.. αλλά ξεπερνιούνται αυτά για να είστε νόμιμοι.
3) Θεμελιώδες είναι καταγραφή ποσοτήτων προϊόντων από μέρους των καταναλωτών. Αυτό θα βοηθήσει στον προδιορισμό των πιθανόν τελικών ποσοτήτων που θα φέρουν οι αγρότες στη γειτονιά σας, την ημέρα που θα κάνετε το παζάρι σας.
Φυσικά οι δημοτικοί άρχοντες θα πούν διάφορα ανόητα πως με την αγορά σας... θα έρθουν σε αντίθεση με τις λαϊκές αγορές. Γράφετε τους ισχυριμούς στα παλιότερα των υποδημάτων σας...
Επίσης μπορείτε να ανοίξετε μια ιστοσελίδα... (Ξεσηκώστε το πνεύμα της ιστοσελίδας αυτής και χρησιμοποιείστε το άνετα -ελεύθερα.. ) Μπορείτε να ανακοινώσετε της πρόθεσή σας, με αφισέτες που θα κολλήσετε-αναρτήσετε σε καφενεία , στηλες ΔΕΗ κ.λ.π, ώστε σύντομα να έχετε προσέλευση ενδιαφερομένων
4) χρειάζεται να επικοινωνήσετε  και με παραγωγούς για την εξασφάλιση των προϊόντων που έχετε προσδιορίσει..να παζαρέψετε μαζί τους. ΄Η για να μη χάνετε χρόνο επικοινωνείστε με τους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ , που θα σας βοηθήσουν πολύτροπα στο e-mail: panparatiritis@gmail.com. To αυτό μπορεί να κάνουν κι όσοι δήμοι θέλουν να δείξουν ότι κάτι κάνουν για τους δημότες τους, αφού επί τόσα χρόνια κοπανάνε μύγες... Διαθέτουμε Συντονιστικό τμήμα,.. φώστε να μην πάθουν και πλάκα με τις μαζικές ακρίδες της πατάτας  που ξάφνου επέπεσαν με ενδιαφέρον για το λαό...που τον εξευτιλίζουν ωστόσο... ζητώντας να κάνει κι αίτηση με όλα του τα στοιχεία ..για πέντε κιλά πατάτες!!!Φαιδρότητες άμετρων πολιτικάντηδων της συνοικίας!...


Επίσης ...αν υπάρχουν ακίνητα ξενοίκιαστα ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΎΝΤΑΙ μπορεί εκεί να αναπτυχθούν μόνιμες καταστάσεις.Ψάξτε -αγωνιστείτε-θα βρείτε λύσεις. Δ'ι[λα σας για το κάθε τι θα είναι ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗΣ .






ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ!
Δείτε δύο χαρακτηριστικά κείμενα από ενδιαφερομένους να προσφέρουν στην περιοχή τους δυνατότητες φθηνών αγορών:


ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Καλησπέρα, επειδή στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά λειτουργούν λαϊκές συνελεύσεις και άλλες συλλογικότητες, θα μπορούσαμε να στηρίξουμε την προσπάθεια αυτή. 
Στον Κορυδαλλό π.χ. υπάρχουν χώροι που θα μπορούσε να στηθεί.
Για να το οργανώσουμε πως θα πρέπει να κινηθούμε?
Θα πρέπει να φτιάξουμε ανάλογο μπλογκ?
Θα πρέπει απλά να διαδώσουμε στην περιοχή ότι σε κάποια συγκεκριμένη  ημερομηνία θα έρθετε , οπότε να τους λέμε τον τρόπο παραγγελιών?..
Χρειάζεται ιδιαίτερη άδεια από φορείς τις περιοχής, για παράδειγμα υπάρχει χώρος ανοικτός και για πάρκινγ, απέναντι απο τις φυλακές ανάμεσα στα σχολεία (εμείς το ξέρουμε ως περιοχή 88στρεμματα)... 
Αυτό για μεγάλο υπαίθριο γεγονός.. υπάρχουν όμως και αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι ..στέκια κλπ  για κάτι μονιμότερο... π.χ. μια φορά την εβδομάδα φαντάζομαι... θα μπορούσε και εκεί?
Αν θέλετε κατατοπίστε λίγο και θα το βάλω άμεσα στις γενικές συνελεύσεις μας...
Καλή δύναμη 
ΠΑΝΤ.ΠΑΣΠ.



Απαντάμε ..Θα απαντηθείτε...  φίλε μας.
Επειδή όμως αναφέρεστε  σε... λαϊκές συνελεύσεις, που έχουν ένα συγκεκριμένο κομματικό χρώμα... συνιστούμε να μην μπλέξετε τον στόμαχον-που είναι ακομμάτιστος,- με τα φρουφρού των επαγγελματιών της πολιτικής. Θα σπάσετε τα μούτρα σας κι εξάλλου αυτή τη στιγμή η αρχη-ιέρεια του Κ.Κ.Ε  κατάγγειλε τη ..μόδα περί της πατάτας... και καλώς αφού η ίδια και το κόμμα της  φανφάρες μόνο στέλνουν, αλλά ουδέν χρηστικό και πρακτικό προσφέρουν προς το λαό...όπως άλλωστε κι όλα τα κόμματα, που με τα λεφτά μας, που παίρνουν από μας θα μπορούσαν να στήσουν πολλές φάμπρικες , πολλές φάμπρικες  και θέσεις εργασίας...  ( Δεν ξέρουμε ακόμη λεπτομέρειες .Θα σας ενημερώσουμε ξεχωριστά


ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΡΩΝΙΔΑ


Καλημέρα σας!!! καταρχην συγχαρητηρια για την πρωτοβουλια.

Θα ηθελα να μου δωσετε μερικες βασικες πληροφοριες για το πως θα μπορουσα και εγω εθελοντικα να οργανωσω μια τετοια κινηση στο δημο Σαρωνικου.  Ακουσα οτι το ιδιο κανουν και στην Κατερινη ξεκινωντας απο τις πατατες.  Ετσι πρεπει να κινηθουμε πλεον για να τρωμε και πιο σωστα και πιο ποιοτικα προιοντα Ελληνικα και πανω απο ολα σε λογικες τιμες.

Σας ευχαριστω εκ των προτερων για την βοηθεια σας.

Φιλικα

Μιρ. Πολ.
Φίλη μας ισχύουν τα ίδια και για σας. .στείλτε μας τηλέφωνο σας. Θα σας δωθούν οδηγίες  ηλεκτρονικά. 
Πιστεύουμε ότι ΟΛΟΙ μαζί θα τσακίσουμε την ακρίβεια και τα σπυριά της...Παρακολουθείτε τη ιστοσελίδα αυτή,.. Εκτός από τα τρέχοντα βρίσκετε και πολλές γόνιμες ιδέες...

Τέλος ανάλογο ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει κυρίες  από Μαρούσι, Κηφισιά, Παπάγο και Χολαργό, που δραστηριοποιούνται εθελοντικά σε ανάλογες δράσεις αγάπης προς τον πλησίον... Θα επικοινωνήσουμε μαζί τους...







2 σχόλια:

  1. Ευχαριστούμε για την πολύτιμη καθοδήγηση. Είναι ό,τι πιο χρήσιμο, ανθρώπινο και ουσιαστικό κατάφερε να κάνει κάποιος από τον καιρό που μας πούλησαν. Μείνετε ακομμάτιστοι κι ακαπέλωτοι!
    Προσωπικά θα ξεκινήσω την προσπάθεια από τα κουδούνια της πολυκατοικίας μου, αλλά θέλω να προτείνω και κάτι ακόμα.
    Έχω ένα blog, όπου ανεβάζω συνταγές για σπιτικά απορρυπαντικά και καλλυντικά. Αν υπάρχει κάτι από το οποίο θησαυρίζουν τα σούπερ μάρκετ και οι πολυεθνικοί καρχαρίες, είναι αυτά τα προϊόντα. Δεν ξέρω πως θα μπορούσε να σας φανεί χρήσιμο αυτό το blog, δεν ξέρω τι άλλο θα μπορούσα να κάνω για να μάθω στον κόσμο πως να απεξαρτηθεί από τα σαμπουάν και τα απορρυπαντικά πλυντηρίων που κοστίζουν πανάκριβα ενώ είναι και βλαβερά.
    Θα μπορούσατε να βάλετε ένα σύνδεσμο στο δικό σας, αλλά πέρα από αυτό θα μπορούσαμε να οργανώσουμε κάποια μαθήματα όπου θα δείχνουμε στον κόσμο πως να τα φτιάξει όλα αυτά χρησιμοποιόντας πάμφθηνες πρώτες ύλες από το μπακάλικο.
    Επισημαίνω πως δεν ψάχνω για αναγνώστες. Δεν έχω σκοπό να βάλω διαφημίσεις Adsense στο blog, ακόμα κι αν πατήσει τους 5000 αναγνώστες. Αυτό το επισημαίνω για να σας βεβαιώσω πως δεν πρόκειται για spam. Θέλω να βοηθήσω, αλλά δεν ξέρω πως αλλιώς να το κάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα γιατί κάθεστε..καθυστερείτε ήδη.. Ενδιαφέρουσες οι προτάσεις σας. Γράφετε .. ό,τι χρηστικό νομίζετε για τον κόσμο ΄που μας διαβάζει και βεβαιωθείτε ότι είναι χιλιάδες.. Δημοσιεύετο στην δική σας ιστοσελίδα.. Στείλτες μας μια περίληψη κι εμείς θα κάνουμε ΛΙΝΚ σε σας!΄Ετσι τόσο απλά. Σας ευχαριστούμε
    ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ-ATHENS

    ΑπάντησηΔιαγραφή