Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΖΑΡΙ

ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ -ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΑΠΟ    ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ        ΓΙΑΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΖΑΡΙ .                                                           
"Μεγάλη, θεαματική η ανταπόκριση της πρωτοβουλίας μας για την καταπολέμηση της ακρίβειας και  των νταβαντζήδων του παραγωγού & καταναλωτή ,μεσαζόντων.. Κατακλεισμός τα μηνύματα, λίγα λεπτά μετά τη δημοσιοποίηση της προσπάθειάς μας. Τα περισσότερα στέλνονταν μεταμεσονυκτίως, σήμερα, τα άγρια μεσάνυχτα δηλαδή.. Μικρό,αλλά σημαδιακό δείγμα του ενδιαφέροντος του κόσμου.
Διευκρινίζουμε τα εξής προς τους φίλους που μας στέλνουν μηνύματα:
1)Μη ρωτάτε το που και πότε θα γίνει  το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΖΑΡΙ, ή για τις τιμές των προϊόντων. Όλα αυτά και πολλά άλλα, που είναι εν εξελίξει,  θα διευκρινιστούν εγκαίρως και θα δημοσιοποιηθούν από τη σελίδα αυτή που οι πληροφορίες θα ρέουν συνεχώς. Μην ανησυχείτε.
2) Απαραίτητα κατά την επικοινωνία σας μην ξεχνάτε να προσδιορίζετε τις ποσότητες και το είδος του προϊόνος που θέλετε..-είναι θεμελιώδες στοιχείο αυτό για την λειτουργία του ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΑΖΑΡΙΟΥ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ:
Οι πατάτες στη Λαϊκή του Ν.Κόσμου(η μεγαλύτερη
της Αθήνας) πωλούνται
από 0,33-0,59- 0,67-0,70 λεπτά.
ΩΡΑ:11.20 -Σάββατο 25/2/12

ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ..ΧΆΡΗ ΣΤΟΥΣ 
ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ μονον 0,35 λεπτά!
3)ΝΑ  αναγράφετε  ξεχωριστά την ηλεκτρονική διεύθυνσή σας-μέσα στο κείμενό σας-  προκειμένου να μπορούμε άμεσα να επικοινωνούμε με όλους σας. (μαζική αποστολή κοινού ενδιαφέροντος μηνυμάτων)
4) Για να καταλάβετε τι κομίζουμε με το κίνημά μας αυτό, σας λέμε ένα χθεσινό: Παρά τον θόρυβο που προκάλεσε η εξέγερση της πατάτας στην Πιερία.. με αποτέλεσμα  πολλές σούπερ μαρκέτες να κατεβάσουν αυτόματα τις τιμές τους ....στα 35 λεπτά το κιλό, όπως και οι ενεργοί πολίτες της Κατερίνης!
΄Ομως χθές στο μάρκετ ΓΑΛΑΞΙΑΣ του Νέου Κόσμου (Φωτομάρα) η τιμή της πατάτας ήταν στα 0,85 λεπτά!(εκ Κύπρου έλεγε η Ταμπελίτσα...)Στις λαϊκές οι πατάτες διατίθενται με μισό ευρώ!
Και το αναφέρουμε αυτό, για να πούμε ότι εκτός από τους μεσάζοντες , οι σούπερ-μάρκετς ενέχονται σοβαρώς .. στη δραματική αύξηση του κόστους της ζωής μας. Δείτε...ποιες τιμές τους έπεσαν στα τελευταία 2 χρόνια και Γιατί όχι;... όταν μείωσαν τους μισθούς των υαπαλλήλων τους.;.. ΓΙΑΤΙ;
Είναι μεγάλο κεφάλαιο τα ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ και τα οποία οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ  δε θα τα αφήσουν να αλωνίζουν άλλο. ΣΤΟΠ στα κολπάκια τους. ΄Οχι άλλο πλιάτσικο στο βαλάντιο του νοικοκύρη. Στέλνουμε κι αυτό το μήνυμα!.. Βουλγαρία δεν λένε ότι είμαστε; Ολές οι τιμές θα έλθουν στα επίπεδα της Βουλγαρίας ή Σκοπίων! Συνενοούμαστε εμποράκοι; Οι Εθελοντές Αλληλεγγύης, πληροφορούμε ότι θα εκδίδουν ΔΕΛΤΙΟ με  BLACK LIST, όλων εκείνων που σκυλεύουν με τις προκλητικές τιμές τους,  σε βάρος του δοκιμαζόμενου κόσμου. Δικαίωμά τους να πουλάνε όσο θέλουν (αυτή τη φάμπρικα εφεύρε.. το ευρωπαϊκό πνεύμα). Δικαίωμά μας όμως κατάδικό μας να τους δείχνουμε, ώστε να αυτοπροστατεύεται, να φυλάγεται ο πολίτης  και να πάψει να είναι στο έλεος των πάσης φύσης  μαυραγοριτών..που θησαυρίζουν!!! Τυχαία λέτε πως είναι η υδροκεφαλική ανάπτυξη των νεόπλουτων στον τόπο μας,  και των άλλων  λαμόγιων.. που στέλνουν τα κλεψιμέϊκα σε Ελβετικές Τράπεζες... ή που ξεφυτρώνουν τις βιλλάρες τους, ακόμη και πάνω στη θάλασσα;... ΟΙ Εθελοντές Αλληλεγγύης θα φτάσουν σε μέγα βάθος...

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ στη μάχη κατά τις ακρίβειας να μας        ενημερώνουν για τις τιμές που ισχύουν στη γειτονιά τους κυρίως σε σούπερ-μάρκετς. Θα εκδίδουμε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΙΜΩΝ ώστε το θύμα             καταναλωτής να μην είναι τόσο θύμα. Θα αναδεικνύουμε τους καλούς και     θα βάζουμε στη ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ εκείνους που στοχεύουν πως θα μας τα         αρπάξουν! ΟΧΙ ΠΙΑ ΑΛΛΕΣ ΑΡΠΑΚΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΡΟϊΔΟ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ!   

XAMOΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ... 
Δεν υπάρχει σάϊτ ενημερωτικό που να μην ασχολείται αυτή τη στιγμή με την πρωτοβουλία πάταξης των μεσαζόντων και των μαυραγοριτών. Τα δε τηλεοπτικά κανάλια ζητούν να εμφανίσουν τους πρωταγωνιστές Εθελοντές αλληλεγγύης, αλλά αυτοί  αρνούνται.. " Εμείς κάνουμε μια κοινωνική  προσπάθεια ανακούφισης του κόσμου, τι χρείαν έχουμε από φιοριτούρες;" λένε. Χαρακτηριστικό  είναι το δημοσίευμα του newsit,  του Νίκου Ευαγγελάτου
Γράφει:

Εθελοντές οργανώνουν μεγάλο παζάρι κάθε Κυριακή στον Νέο Κόσμο

Και στον Νέο Κόσμο εθελοντές καταργούν τους μεσάζοντες που ανεβάζουν τις τιμές ακόμη και των αγαθών πρώτης ανάγκης στα ύψη και κάθε Κυριακή θα τα πωλούν σε τιμές πολύ κοντά σε εκείνες του παραγωγού....

ΧΟΡΗΓΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Καταργούν τους μεσάζοντες και στην Αθήνα

Μέγεθος κειμένου


Δείτε λεπτομέρειες, αμέσως πιο κάτω, το πλήρες χθεσινοβραδινό  ρεπορτάζ για το ΜΕΓΑΛΟ   ΠΑΖΑΡΙ, στο ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ ΑΘΗΝΩΝ, και τους Εθελοντές Αλληλεγγύης,  που σαρώνει αυτή τη στιγμή στο διαδίκτυο!"                                                                                                                   


...Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ


Ανακαλύψαμε ένα συμπαθητικό κείμενο για το Νέο Κόσμο από το http://www.forfree.gr/volta.php?id=124

ΔΕΝ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΣΤΕΡΗΣΟΥΜΕ..Έτσι γιατί η γνώση δεν βλάπτει...ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ... 


Ένας "άλλος" κόσμος στο Νέο Κόσμο
Στην αρχή βλέπεις αυτό το "μοντέρνο" συρματόπλεγμα, στη συμβολή της Καλλιρρόης με τη Συγγρού και από πίσω να ξεπροβάλει η πρώτη εργατική πολυκατοικία, στο χρώμα της ώχρας. Μπροστά της έχει μία μικρή λιμνούλα - πισίνα (άδεια, εννοείται...) και πιο πίσω μερικά δέντρα.  

Όπως κατεβάινεις τη Συγγρού, σταματάς στην 1η στάση μετά το Φιξ (στάση Γέφυρα) και περνάς την υπόγεια διάβαση. Και περνάς σε έναν άλλο κόσμο. Στο Νέο Κόσμο.

Γωνια Κασομούλη & Σαρκοδήνου
Τα αυτοκίνητα και ο θόρυβός τους είναι πλέον μακριά, οι όψεις των ανθρώπων αλλάζουν, στα πεζοδρόμια δεν ακούς ελληνικά και από τη μύτη σε πιάνουν αυτές οι πικάντικες ανατολίτικες μυρωδιές. Και το μόνο που σου υπενθυμίζει ότι δυστυχώς δεν είσαι και τόσο μακριά από τον "πολιτισμό", είναι τα μεγαθήρια της Τράπεζας Πειραιώς και του Intercontinental που "δεσπόζουν" αναγκαστικά στο βάθος και τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα των σύγχρονων γραφιάδων που θα εξαφανιστούν μετά το 8ωρο, 9ωρο, 10ωρο για να "καταπατήσουν" άλλες συνοικίες.

Εδώ οι δρόμοι έχουν ξένα ονόματα και ξένους κατοίκους. Διαβολεμένη σύμπτωση. Ντιμόν, Ντεκάρτ, Στρογγονώφ, Φρ. Σμιθ, Φίνλεϊ, Μάουερ, Ντελακρούα, Χέλντραϊχ, Έσελινγκ, Χόουπμαν, Τούρμερ, Στιούαρτ. Και από την άλλη, Ομάρ, Αχμέτ, Αϊσα...

Ξεκινώ από τους δρόμους παράλληλα της Συγγρού. Στρογγονώφ, Ντιμόν, Ντεκάρτ. Σείρές εργατικών πολυκατοκιών. Οι παλιές απέναντι στις νέες. Κάποιες έχουν μπει στο πρόγραμμα "πρόσοψης - καμουφλάζ" του Δήμου Αθηναίων και φαντάζουν πιο καλοδιατηρημένες. Πολύχρωμα μπαλκόνια - όχι τόσο από τα λουλούδια, αλλά από τις απλωμένες μπουγάδες - και δορυφορικές κεραίες. Ορθάνοιχτες είσοδοι πολυκατοικιών (εδώ η είσοδος επιτρέπεται σε όλους) και παρκάρισμένα ποδήλατα στις σκάλες. Και ανάμεσα στα μπλόκια των πολυκατοικιών, πρασιές με πεύκα και εσπεριδοειδή. Πρασιές που δεν βάζει ο νους σου, και ας είναι αφημένες στο έλεος του - όποιου - Θεού. Εδώ ευτυχώς δεν έχει φτάσει το μακρύ χέρι κανενός Δήμαρχου...

Οι μετανάστες βολτάρουν στις γειτονιές τους. Οι Έλληνες λαχανιάζουν στους μεγάλους δρόμους. Οι μετανάστες βγαίνουν και μιλούν στο γείτονα στο απέναντι μπαλκόνι. Οι Έλληνες κλειδαμπαρώνονται στα πολυτελή διαμερίσματα - κλουβιά τους. Τα παιδιά των μεταναστών βγαίνουν και παίζουν στα παρατημένα παρκάκια. Τα παιδιά των Ελλήνων γραπώνονται σαν αγρίμια από τα ενισχυμένα κάγκελα του μπαλκονιού τους.

Περιπλανηθείτε λίγο, χωρίς χάρτη, στα δαιδαλώδη συγκροτήματα και μετά διασχίστε κάθετα τη Λαγουμιτζή για να περάσετε στο δεύτερο συγκρότημα εργατικών πολυκατοικιών που βρίσκεται πίσω από την εκκλησία του Αγίου Σώστη. Από τη Λαγουμιτζή, στρίψτε αριστερά στην Ευρυδάμαντος και μετά πάλι αριστερά στην οδό Δίπλα. Θα πέσετε πάνω στον Πολυχώρο του Νέου Κόσμου, όπου διοργανώνονται μερικές από τις καλύτερες forfree εκδηλώσεις της πόλης. Λίγο πιο πίσω, θα δείτε να απλώνεται πίσω σας ακόμα ένα μεγάλο οικιστικό συγκρότημα εργατικών πολυκατοικιών, παρόμοιο με το προηγούμενο. Μικρά μαγειρεία, πολύχρωμα γκράφιτι στους τοίχους, ηλικιωμένοι που κάνουν την απογευματινή τους βόλτα και "συμμορίες" μικρών ποδηλατιστών.

Όταν πέφτει το σκοτάδι, οι γειτονιές αυτές παίρνουν άλλη όψη. Ίσως φαίνονται περισσότερο "ύποπτες" αλλά μπορεί και να μην είναι. Τις κατοικούν  οι ίδιοι άνθρωποι.

Μπείτε στον κόσμο τους, διακριτικά και καλοπροαίρετα. Κάντε τον κόσμο τους, κόσμο σας, κόσμο μας.





Νέος Κόσμος & Αγ. Σώστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου