Κυριακή, 3 Μαΐου 2015

Μια δική μας επιφύλαξη, ως προς τον συντάκτη του πιο κάτω... Πάνε κανα δυο χρόνια που εμφανίζεται στην πιάτσα του Τύπου...ως Τουρκολόγος. Δεν τον απορρίπτουμε γι αυτό και φιλοξενούμε κείμενά του..Αλλά κάποιες εκτιμήσεις του... δεν κολλάνε, ίσως γιατί δεν ξέρουμε την ουσία της .."δημοσιογραφικής" προϊστορίας του! ΘΑ ΔΟΥΜΕ! Διαβάστε τον...λέει ζουμερά!

ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ: ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΩ ΠΙΣΩ 150 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ! ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος 


Αυτός είναι ο Doğu Perinçek, ο περίφημος αρχηγός του τουρκικού κόμματος Vatan, άλλοτε φανατικός αριστερός μέχρι και συνομιλητής του...


Οτσαλάν την περίοδο των αιματηρών συγκρούσεων του ΡΚΚ με τον τουρκικό στρατό και σήμερα ακραίος κεμαλικός εθνικιστής που οργάνωσε το συλλαλητήριο ανάκτησης των 150 ελληνικών νησιών του Αιγαίου και στο οποίο έδωσε ανοιχτά τον λόγο του να εκπληρώσει αυτό το αίτημα το δυνατόν συντομότερο.

Το συλλαλητήριο αυτό που διοργανώθηκε στο Bodrum απέναντι από την νήσο Κω, είχε μεγάλη προβολή στον τουρκικό τύπο όπως στην εφημερίδα Milliyet. O Doğu Perinçek στην ομιλία του στο πλήθος που ήταν συγκεντρωμένο με χιλιάδες τουρκικές σημαίες, ουσιαστικά ορκίστηκε ότι με κάθε μέσο θα πάρει πίσω τα «παρανόμως κατεχόμενα» από την Ελλάδα 150 νησιά και νησίδες του Αιγαίου. Παράλληλα κατηγόρησε και τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου για… μειοδοσία στο σημαντικό αυτό θέμα. Μάλιστα αποκάλυψε ότι για το θέμα αυτό επέδωσε και νότα στον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Άγκυρα στην οποία τόνισε την το γεγονός της «παράνομης» ελληνικής κατοχή των νησιών αυτών.

Παρ’ όλο που όλα αυτά έχουν καθαρά προεκλογικό χρώμα εν όψει των τουρκικών εκλογών της 7 Ιουνίου, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε αυτές τις εκδηλώσεις και απειλές που εξάπτουν τον τουρκικό φανατισμό κατά της Ελλάδας, σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο προβάλλοντας τις προκλητικότατες διεκδικήσεις της άλλης πλευράς του Αιγαίου.

Από την δική μας πλευρά άραγε θα υπάρξει κάποια απάντηση σε αυτό το ντελίριο τουρκικής προκλητικότητας;

Πηγή ΝikosΧeiladakis, kostasxan.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου