Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

''ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙ ΩΣ ΚΟΡΗ ΟΦΘΑΛΜΟΥ Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ''...
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος σε πασχαλινή εγκύκλιό του,...
που διαβάστηκε στις εκκλησίες κατά την Ακολουθία της Ανάστασης τονίζει ότι πρέπει, Κυβέρνηση και λαός, να προστατεύσουν ως κόρην οφθαλμού την Κυπριακή Δημοκρατία.


Επισημαίνει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί μοναδικό έρισμα για εθνική επιβίωση του κυπριακού Ελληνισμού και προσθέτει: «Εάν εξακολουθούμε να υπάρχουμε ως κυπριακός Ελληνισμός και να έχουμε τη δυνατότητα αγώνα, είναι γιατί υπάρχει η Κυπριακή Δημοκρατία, την οποία κατοχυρώνουν τα ψηφίσματα και οι αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων διεθνών οργανισμών».

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, αναφέρει ότι «η ποικίλη διαφθορά που ενέσκηψε στην πατρίδα μας, καθιστά για πολλούς, άρχοντες και αρχόμενους, δυσδιάκριτους τους στόχους και μειώνουν την ευαισθησία γύρω από τα εθνικά θέματα».

Επίσης διαβεβαιώνει ότι η Εκκλησία θα μείνει στην εμπροσθοφυλακή του αγώνα, μέχρι την τελική δικαίωση της πατρίδας.

Στην εγκύκλιό του, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρει ότι Ανάσταση του Χριστού είναι η πειστικότερη απόδειξη ότι στο τέλος η αλήθεια κατισχύει του ψεύδους, η δικαιοσύνη νικά την αδικία, η αγάπη θριαμβεύει επί του μίσους και η τιμιότητα, το καθήκον, η αρετή και η θυσία, δικαιώνονται.

Το Φως της Αναστάσεως, προσθέτει, ως αμετάθετη και ανίκητη ελπίδα, οδήγησε τους προγόνους μας μέσα από το σκότος της δουλείας αιώνων, στην ελευθερία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου