Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΥΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ!



"Η ΚΟΜΙΣΣΑ ΤΗΣ ΦΑΜΠΡΙΚΑΣ" ΑΝΑΒΙΩΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ… (και βίντεο όλη την ταινία εδω)

Με επικεφαλής τον σκηνοθέτη Ανδρέα Ζάκκα αυτή τη στιγμή προχωράει το ανέβασμα της κωμωδίας Η ΚΟΜΙΣΣΑ ΤΗΣ ΦΑΜΠΡΙΚΑΣ, ταινία που άφησε εποχή το 1969.. Το έργο υπογράφουν οι Ασημάκης Γιαλαμάς και Κώστας Πρετεντέρης, πατήρ …ως γνωστόν του σημερινού τηλεοπτικού σχολιαστή.
Ο θίασος απαρτίζεται από ερασιτέχνες κατοίκους . ..από τις περιοχές Ν. Κόσμου και Ν.Σμύρνης.Οι πρόβες ήδη προχωράνε με ενθουσιασμό.
Σημειώστε ότι το έργο αυτό ανέβηκε από άλλο θίασο στο Χαλάνδρι φέτος τον Απρίλη….(Θα δείτε πιο κάτω πλούσιο φωτορεπορτάζ.)
Δείτε μερικές φωτογραφίες από τις πρόβες του ερασιτεχνικού θιάσου της Ν. Σμύρνης..χωρίς ζεζάντες… Αυτές θα σας τι δώσουμε όταν οι πρόβες θα φτάνουν προς το τέλος τους.































































ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΈΣ ΤΗΝ ΄Ανα Φόνσου και τον Στέφανο Ληναίο! ( καλόν είναι τα μέλη του θιάσου να τη μελετήσουν για να μπουν καλύτερα στο ρόλο τους!)

Σημειώστε ότι προ της κινηματογραφικής της έκδοσης είχε ανέβει και σε θεατρική σκηνή το 1966 με τον Στέφανο Ληναίο αλλά αντί της Φόνσου, ήταν η Μάρω Κοντού…. Αυτά για να έχετε πλήρη εικόνα!
Μια μικρή προσφορά από μας σε σας!

Η Κόμισσα της Φάμπρικας 1969 - YouTube (ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ!
  1. Video for η κομισσα της φαμπρικας► 81:50► 81:50
    www.youtube.com/watch?v=E7AalUEkDSQJun 7, 2012 - Uploaded by Jonnylb Labos
    Η ταινία Η Κόμισσα Της Φάμπρικας προβλήθηκε στις αίθουσες Αθηνών - Πειραιώς - προαστίων το 1969 και έκοψε 222.129 εισιτήρια.
ΟΙ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΤΟΤΕ…ΤΑΙΝΙΑΣ! ΝΑ ΤΗ ΔΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΗ!
Διάρκεια:
100 λεπτά
Σκηνοθεσία:
Ντίμης (Δημήτρης) Δαδήρας
Σενάριο:
[Φωτογραφία] Κώστας Πρετεντέρης, [Φωτογραφία] Ασημάκης Γιαλαμάς
Μουσική επιμέλεια:
Χρήστος Μουραμπάς

Παραγωγή:
Κλέαρχος Κονιτσιώτης
Παραγωγή:
Καραγιάννης - Καρατζόπουλος
Υπόθεση:
Ένας αστυνομικός συλλαμβάνει ένα βράδυ μία κοπέλα, ενώ έχει κάνει διάρρηξη. Αυτή, για να του ξεφύγει, του λέει ψέματα ότι είναι φτωχή και άνεργη και αυτός την αφήνει με τον όρο να πάει στη δουλειά που θα της βρει.
Ατάκες:
Ρίζος: Καλά σου λέει ρε ξάδερφε... εμένα με είδες ποτέ σα Γιάννη Αγιάννη;
Κρεβατά: Τι Γιάννης Αγιάννης μωρέ... εσύ είσαι Χρήστος άχρηστος!

Ηθοποιοί

[Φωτογραφία] Στέφανος Ληναίος
Χρήστος Δελημάνης (αστυνομικός)
[Φωτογραφία] Νίκος Ρίζος
Χρήστος Δελημάνης (κλέφτης)
[Φωτογραφία] Νίκος Τσούκας
Χρήστος Δελημάνης (κομμουνιστής)
[Φωτογραφία] Γιώργος Γαβριηλίδης
(ναύαρχος) Παπαθανασίου
Δημήτρης Ζακυνθινός
(υπαρχιφύλακας)
[Φωτογραφία] Γιώργος Νέζος
Χαράλαμπος
Ευάγγελος Σάκαινας
(αστυνόμος)
[Φωτογραφία] Fefe Aliberti
Χριστοφ Μπουμπούκης
[Φωτογραφία] Πέτρος Βούλγαρης
[Φωτογραφία] Γιώργος Γρηγορίου
(διευθυντής Ασφαλείας)
Παναγιώτης (Τάκης) Σαμπαζώτης
[Φωτογραφία] Άννα Φόνσου
Έφη (Σοφία) Τεπεχερλή
[Φωτογραφία] Μαρίκα Κρεβατά
Δήμητρα Δελημάνη
[Φωτογραφία] Μέλπω Ζαρόκωστα
Ντιάνα Κατακουζηνού
[Φωτογραφία] Γιώτα Σοϊμοίρη
Στασούλα Δελημάνη
[Φωτογραφία] Μαρία Φωκά
Ουρανία Στράντζου
Δ Μπουμπη
[Φωτογραφία] Χρυσή Κοζύρη

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

Φιλανθρωπική διάθεση από την «Κόμισσα της Φάμπρικας»

Στο θέατρο του ACS Χαλανδρίου
Κυριακή, 06 Απριλίου 2014 07:40


Τρία ξαδέρφια με το ίδιο ονοματεπώνυμο. Ο ένας αστυνομικός που ακολουθεί πιστά το γράμμα του νόμου, ο άλλος πονηρός και έμπειρος διαρρήκτης και ο τρίτος επαναστάτης κομμουνιστής. Όλοι στην ίδια αυλή. Μια παράξενη διάρρηξη, μια διαδήλωση και μία αθώα πλαστοπροσωπία φέρνουν τον έρωτα και το γέλιο, και μας καλούν σε πράξεις αλληλεγγύης.
Η διαχρονική κωμωδία των Ασημάκη Γιαλαμά και Κώστα Πρετεντέρη, «Η Κόμισσα της Φάμπρικας», παρουσιάζεται από την «Ομάδα Θεάτρου 08», σε προσαρμογή και σκηνοθεσία του Δημήτρη Βλάσση, στο θέατρο του ACS Χαλανδρίου, για 5 μόνο παραστάσεις, από τις 6 έως και τις 10 Απριλίου, τα έσοδα των οποίων θα διατεθούν σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς.


Πολιτικό, κοινωνικό και πάντα επίκαιρο
Με διάσπαρτο πολιτικό και κοινωνικό σχολιασμό, το θεατρικό έργο του σπουδαίου διδύμου των νεοελλήνων θεατρικών συγγραφέων Ασημάκη Γιαλαμά και Κώστα Πρετεντέρη, που ανέβηκε το 1966 και έγινε γνωστό από την ομώνυμη κινηματογραφική ταινία που προβλήθηκε το 1968, παραμένει εξαιρετικά επίκαιρο, μέσα από τον ζωντανό και εύστοχο λόγο, τα μηνύματα και τις αλήθειες του.
Προσπαθώντας να βοηθήσει την αδελφή της, μία πλούσια κοπέλα κλέβει κάποιες επιστολές. Όταν πιάνεται επ’ αυτοφώρω, δίνει ψεύτικα στοιχεία, για να αποφύγει τη σύλληψη. Όλα πηγαίνουν καλά, όμως παριστάνοντας τη φτωχή, αναγκάζεται να γνωρίσει όλη την οικογένεια του συμπαθέστατου αστυνομικού και να πιάσει δουλειά σε ένα εργοστάσιο, προκειμένου να τους πείσει για την ψεύτικη ταυτότητά της. Έτσι, γίνεται η κόμισσα της φάμπρικας. Στην προσπάθειά της να ξεφύγει από αυτήν την κατάσταση, αρχίζει τα ρουσφέτια. Η αλήθεια δεν αργεί να βγει στο φως. Όμως, ο έρωτας είναι πιο δυνατός…


Θεατροπαρέα με έμπρακτη αγάπη
Γνωστή και ως «Θεατροπαρέα 08», η «Ομάδα Θεάτρου 08» δημιουργήθηκε από ανθρώπους με αγάπη και μεράκι για το θέατρο, οι οποίοι θέλησαν, μέσω αυτής της δραστηριότητας, όχι μόνο να διασκεδάσουν οι ίδιοι και να ψυχαγωγήσουν το κοινό, αλλά και να προσφέρουν έμπρακτα στο κοινωνικό σύνολο. Γι’ αυτό και το σύνολο των εσόδων των παραστάσεών της διατίθεται σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς. Έχοντας στο ενεργητικό της πέντε θεατρικές παραγωγές μέχρι σήμερα, κατάφερε από τις εισπράξεις των εισιτηρίων, σε συνδυασμό με την ανεκτίμητη υποστήριξη των χορηγών, να διαθέσει μεγάλα χρηματικά ποσά σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Φέτος, η ομάδα θα στηρίξει τη «Μέριμνα», τα Παιδικά Χωριά SOS, την Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών και τη MDA Hellas.



Ταυτότητα παράστασης
Σκηνοθεσία - σκηνογραφία: Δημήτρης Βλάσσης, μουσική επιμέλεια - διδασκαλία: Θάνος Γεωργουλάς, χορογραφίες - επιμέλεια κίνησης: Αντον Στόϊνωφ, κοστούμια: Νινέτα Κασκαρέλη, βοηθός χορογράφος: Ζωζώ Κυβεριώτη, βοηθός ενδυματολόγος: Χάρις Γκέρτσου, επιμέλεια προγράμματος: Κατερίνα Χούπη, διεύθυνση σκηνής: Σοφία Οικονομοπούλου, συντονισμός σκηνής: Κώστας Παπαδόπουλος, οργάνωση εκδήλωσης: Κατερίνα Παπαγιάννη, φωτισμός - ήχος - σκηνή: Ομάδα ACS, παραγωγή: Ομάδα Θεάτρου 08. Παίζουν: Νανά Αρβανιτάκη (6 και 10/4) - Αλεξία Ραφαήλ (8 και 9/4) - Μαριβή Σιαμπλή (5 και 7/4), Νινέττα Βαφειά, Δώρα Πατέρα, Στέργιος Θεοδωρόπουλος, Παντελής Κουβέλης, Αντώνης Βουράκης, Γιάννης Πετράκης, Κωνσταντίνος Κουλούρης, Ιλεάνα Καραμπέλλου - Φράγκου, Νινέτα Κασκαρέλη, Πέτρος Πολίτης, Νένα Παναγάκου, Γιάννα Μαυροσκότη (6, 8 και 10/4) - Σαντρίν Μαύρου (5, 7 και 9/4), Βίκυ Ορλάνδου, Χρίστος Αργυρόπουλος, Όλγα Μπορνόζη. Τραγουδούν: Νίκος Φραγκίστας (σολίστ), Στέργιος Θεοδωρόπουλος, Παντελής Κουβέλης, Κωνσταντίνος Κουλούρης, Μαργαρίτα Νειάδα, Καίτη Πάντζαρη, Δημήτρης Παπαδημητρακόπουλος, Μαριβή Σιαμπλή. Χορεύουν: Ζωζώ Κυβεριώτη (σολίστ), Βάντα Αποστολοπούλου, Εβίτα Ασημακοπούλου, Διδώ Δημητριάδου, Κατερίνα Κεφάλα, Δήμητρα Μουτζούρη, Μαρία Παπαδοπούλου, Όλγα Τσολάκα.

DIMIS ARGYROPOULOS
Πληροφορίες
Θέατρο ACS Χαλανδρίου: Γαρυττού 53 - Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6393341. Τιμή εισιτηρίου: 25 ευρώ. Πώληση εισιτηρίων: Βουκουρεστίου 8 - Αθήνα (τηλ.: 210 3221600 και 210 3311087) και στέλνοντας email στο: nenapanag@gmail.com.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου