Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

ΤΟ ΒΡΕΑΤΑΝΙΚΟ B.B.C. ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ....

Πάντα ζωντανός δημοσιογραφικός οργανισμός το bbc, αυτή τη φορά στοχεύει προς την περιφερειακή δημοσιογραφία με όραμα να την αναθερμάνει, αν και πάντα στο παρελθόν ο περιφερειακός Τύπος στην Βρετανία έπαιζε ουσιαστικό ρόλο.
Σαν αντιπαράθεση σημειώνουμε: Ο σημερινός περιφερειακός Τύπος στην Ελλάδα είναι ο πλέον εύρωστος και υγιής. Δεν έχει καμιά σχέση με τον υδροκέφαλο Αθηναϊκο, που καπελώνεται από τη φαιδρή και θεόστραβη ΕΣΗΕΑ. Εκείνο δε που προκαλεί είναι η χρόνια αδιαφορία της πολιτείας για τον περιφερειακό Τύπο, που όμως αποτελεί και τη μόνη ελπίδα για να μην ψωφίσει τελείως ο Τύπος. Κι όμως ο μεγάλος ρεπόρτερ ΑΠ.ΒΡΧΙΟΛΙΔΗΣ πριν από πολλά χρόνια προέβλεψε: "Με τις ραγδαίες εξελίξεις που ήδη φαίνονται και στο διαδίκτυο η μόνη ελπίδα είναι η εφημερίδα της περιφέρειας.. Οι λεγόμενες εθνικές εφημερίδες τερματίζουν αδόξως... Και η δημοσιογραφία θα επανέλθει στις ρίζες της. Στην εφημερίδα του χωριού, της κωμόπολης, της συνοικίας. Η μαγεία κι η αληθινή αποστολή του  Τύπου βρίσκεται εδώ. Οι υδροκέφαλοι του κράτους και της δημοσιογραφικής συντεχνίας του Αθηναϊκού κέντρου, δεν πρόκειται  ,λόγω πολλών συμπλεγμάτων, να κατανοήσουν τα αναπότρεπτα που επελαύνουν..."

Αξίζει δε να σημειώσουμε πως η ελληνική επαρχία ως δημοσιογραφικό είδος (ανεξάντλητο και πλούσιο) αγνοείται παχυλώς από τον θλιβερό Αθηναϊκό Τύπο, ο οποίος πια έχει καταντήσει κυριολεκτικά "μουνόπανο" με το καθημερινό κούφιο LIFE STYLE που προβάλει... 
  

Η Αναβίωση της Τοπικής Δημοσιογραφίας

Τοπική τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδες και online δημοσιογράφοι από όλη τη χώρα, μαζί με εκπροσώπους της ευρύτερης βιομηχανίας των μέσων ενημέρωσης, θα συγκεντρωθούν στο MediaCityUK στις 25 Ιουνίου για να συζητήσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η τοπική δημοσιογραφία στην ψηφιακή εποχή. Η εκδήλωση φιλοξενείται από το BBC διευθυντής ειδήσεων και επικαιρότητας James Harding.
Η πρόσβαση στο κολλέγιο του BBC Ακαδημίας της ιστοσελίδας δημοσιογραφία είναι δωρεάν για όλους στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο εξωτερικό που διατίθενται στο εμπόριο. Εάν είστε συνδρομητής , κάντε κλικ εδώ .
Το Κολέγιο Δημοσιογραφίας είναι ο οργανισμός που εκπαιδεύει όλους τους δημοσιογράφους του BBC. Παρέχει επίσης εκπαίδευση σε εμπορική βάση για ειδησεογραφικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο - δείτε μας εμπορική ιστοσελίδα ή επικοινωνήστε μαζί μας στοbbcacademy@bbc.co.uk .
Η Αναβίωση της Τοπικής Δημοσιογραφία. Συνέδριο έχει οργανωθεί από το BBC με την υποστήριξη της  Κοινωνίας των Editors για της 25 Ιουνίου . Στόχος του είναι να πιάνουν οι δημοσιογράφοι τον παλμό της τοπικής δημοσιογραφίας σήμερα, να διερευνήσει πώς η βιομηχανία θα αντιμετωπίσει τις επερχόμενες προκλήσεις και να διερευνήσει, όπου η ψηφιακή πυξίδα δείχνει.
Ο διευθυντής ειδήσεων και επικαιρότητας του BBC, James Harding θα είναι ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης: "Η ελπίδα μας είναι ότι μπορούμε να αγκαλιάσουμε  τους ανθρώπους από όλο το φάσμα του Τύπου ( εκτύπωση και ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών, σε απευθείας σύνδεση, τα κινητά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των επιχειρήσεων για να συζητήσουν τι συμβαίνει στην τοπική δημοσιογραφία και, τι ενδιαφέροντα, όπου πιστεύουμε ι. μπορεί να  προκύψουν .
Η πρωτοβουλία παρουσιάζει εξαιρετικό δημοσιογραφικό ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου