Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

ΜΠΑΧΑΛΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΜΒΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ!..ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΟΙ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΝΑΥΑΡΧΩΝ...

ΡΕ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ..ΟΙ ΣΑΜΑΡΙΟΙ ΟΥΤΙΔΑΝΟΙ!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΤΩΝ ΣΑΜΑΡΟΦΟΡΩΝ!

ΠΡΟΣ: Α/ΓΕΝ, ΔΔΜΝ, ΠΡΑΞΗ ΓΕΝΑΙΟΤΗΤΑΣ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΗΝ ΤΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ … (έτσι και αλλιώς όπως πάνε αυτοί….με όλο το σεβασμό… θα είσθε οι επόμενοι).                                                                                                    

140 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ-ΑΠΟΛΥΣΗ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

Όλοι όσοι έχουμε περάσει από εκεί, γνωρίζουμε την μεγάλη προσφορά του ΠΣΕΙΔ, έχουμε ξενυχτήσει μαζί τους πάνω από βλάβες έχουμε μοιραστεί το νερό και το ψωμί, έχουμε ιδρώσει να προλάβουμε την επισκευή ώστε το πλοίο να είναι αξιόπλοο και αξιόμαχο στην ώρα του, έχουμε ταξιδέψει μαζί εκτός έδρας σε πολυήμερες επισκευές, έχουμε δει τα παιδιά μας να μεγαλώνουν μαζί, ήμασταν οι κρίκοι της αλυσίδας, που όλοι εσείς όταν ήσασταν στις επικίνδυνες …όλο φωτιά… καρέκλες κρατηθήκατε και όλοι μαζί περάσαμε τόσους σκοπέλους και κρατήσαμε ψηλά την Ιδέα του Πολεμικού μας Ναυτικού.
Ψάξτε λοιπόν καλά τις συνειδήσεις σας κ. Ναύαρχοι και αναρωτηθητε….πρεπει από αυτούς τους εκπαιδευμένους τεχνίτες που συμβάλουν άμεσα στο αξιόμαχο του Στόλου δίνοντας λύσεις, να αρχίσουν τα σχέδια των τοκογλύφων κατακτητών;
Ο κ. Υπουργός δεν ξέρει που του πάν τα τέσσερα σε αυτόν τον τομέα ότι του λεν οι και καλά ειδήμονες κάνει αλλά ποιος είναι ποιο ειδήμων από εσάς;
Αν η απάντηση που θα δώσετε είναι θετική…. τότε απολύστε τους αν έχετε όμως και τον παραμικρό ενδοιασμό τότε  ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ,ΑΠΕΙΛΗΣΤΕ , ΕΚΒΙΑΣΤΕ, ΕΚΦΟΒΗΣΤΕ, ΕΞΥΒΡΗΣΤΕ και τέλος  πράξατε πράξη ανδρείας ……..σας παρακολουθουμε….και  μη ξεχνάτε ‘’τα ξύλινα τείχη θα σώσουν την Αθήνα’’.


Η απόφαση για την οριστική διαθεσιμότητα-απόλυση όλων των εργαζομένων του ΥΠΕΘΑ -Υπουργείο Εθνικής Άμυνας-(350 ατόμων ΓΕΣ,ΓΕΝ,ΓΕΑ,ΓΕΕΘΑ) κατηγορίας ΣΕΙΔ (προσωπικό σύμβασης έργου ιδιωτικού δικαίου) και ΣΕΙΔΑΧ (προσωπικό σύμβασης έργου ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου) είναι οριστική.
Εκπρόσωποι του ΣΙΠΝΣ ( Σύνδεσμος Ιδιωτικού Προσωπικού Ναυστάθμου Σαλαμίνας) ανέφεραν στην iskra ότι το αντίστοιχο προσωπικό του Ναυστάθμου Σαλαμίνας που βγαίνει σε διαθεσιμότητα. δηλαδή απόλυση είναι περίπου 140 άτομα, κατηγορίας ΣΕΙΔΑΧ. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, όπως μας είπαν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ν.Σ. Νοράϊρ Κεφαλιάν και ο Γραμματέας Ηλιάδης Νεκτάριος, ότι το προσωπικό που απολύεται κατέχει καίριες θέσεις σε σπάνιες και εξαιρετικά εξειδικευμένες ειδικότητες, ενώ ο μέσος όρος ετών εργασίας στον ναύσταθμο είναι τα 30 χρόνια. Σχολίασαν δε την πιθανότητα να δοθούν τελικά οι εργασίες αυτές σε εργολάβους-ιδιώτες.
Συνολικά η πλειονότητα των υπό απόλυση εργαζομένων ΣΕΙΔ κατέχουν καίριες θέσεις (ναυστάθμους, νοσοκομεία, τεχνικές και επιστημονικές υπηρεσίες όλων των επιτελείων κλπ). Όλοι  οι Ειδικοί Επιστήμονες και των τεσσάρων  Όπλων είναι κατηγορίας ΣΕΙΔ. Όλο σχεδόν το τεχνικό και εξειδικευμένο εργατικό προσωπικό, σπάνιων και απαραίτητων ειδικοτήτων  και των δυο Ναυστάθμων του ΠΝ είναι κατηγορίας ΣΕΙΔ.
Πέραν από την προσωπική  αγωνία για το υπό απόλυση προσωπικό, τίθεται γενικότερο ζήτημα λειτουργίας, καθώς οι άμεσες επιπτώσεις στην λειτουργία γενικά των Ε.Δ.  θα είναι πολύ μεγάλες και τα κενά των απολυμένων δυσαναπλήρωτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου