Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

ΓΙΑΤΙ ΡΕ Ο ΠΑΠΠΑΣ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ...ΤΖΑΜΠΑ ΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ σου;


Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ!


ΤΑ ΑΜΟΡΦΩΤΑ ΚΟΘΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΦΡΟΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΚΟΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΙΣΘΌ ΤΟΥ ΠΑΠΑ: Διαβάστε : 
Η Εκκλησιαστική περιουσία και οι υποχρεώσεις του κράτους
Όλοι αυτοί οι εχθροί της Εκκλησίας που φωνασκούν, περί δήθεν εξόδων του κράτους χάριν της Εκκλησίας, και για την "μεγάλη" Εκκλησιαστική περιουσία που δήθεν δεν την εκμεταλλεύεται ο λαός, ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ την αλήθεια, που είναι πολύ διαφορετική από τις απαιτήσεις τους.
Η φιλολογία περί της εκκλησιαστικής περιουσίας είναι παλιά, δίχως όμως να δικαιολογείται πολλές φορές από τα γεγονότα και την πραγματικότητα. Θα προσπαθήσουμε να ρίξουμε λίγο φως στο ταλαιπωρημένο αυτό ζήτημα. Παρακάτω, απαντάμε και στο αδαές επιχείρημα περί μισθοδοσίας των Ορθοδόξων κληρικών που έχει άμεση σχέση με την εκκλησιαστική περιουσία. Καταρρίπτεται ο βασικότερος μύθος γύρω από τον οποίο χτίστηκε η επαίσχυντη αντιεκκλησιαστική προπαγάνδα των ημερών μας. Μετά την απελευθέρωση και τη δημιουργία του ελληνικού κράτους (1828), ενώ διατηρείται στη συνείδηση του πληρώματος της εκκλησίας η πίστη στο ιερό και αναπαλλοτρίωτο της εκκλησιαστικής περιουσίας με διάφορα νομοθετήματα επιβάλλεται κατά καιρούς η αναγκαστική απαλλοτρίωση τμημάτων της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου