Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΕΞΩΣΗ ...ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ!

Η κ.Κική σατα 60της ζει μια δραματικη περιπέτεια
THN ΕΚΑΝΑΝ ΕΞΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙ 6 ΜΕΡΟΝΥΧΤΑ ΤΩΡΑ ΞΕΝΥΧΤΑΕΙ ΣΕ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΧΕΙΜΩΝΟ!!

Στα 60 της χρόνια η κ. Κυράτσω (Κική) Νικολοπούλου, έμελλε να αντιμετωπίσει μια έξωση και να είναι αναγκασμένη εδώ και 6 μέρες να ξενυχτάει στο πεζοδρόμιο της οδού Βρεσθενης 22, στο Νέο Κόσμο, μαζί με το παιδί της Μιχάλη.
Tα στιβαγμένα ρούχα της κ.Κικής χαλάνε την όψη τουαδειανου μαγαζιου


Πρόκειται για μια δύσκολη ανθρώπινη ιστορία, για την οποία μας ειδοποίησαν εγκαίρως τρείς ευαίσθητες κυρίες μεταξύ των οποίων και η κ. Σπαθαράκη, ένθερμη χορηγός στην κίνηση ΠΙΑΤΟ της ΑΓΑΠΗΣ

Είδαμε την εξωσθείσα κυρία Κική και συλλέξαμε τα ακόλουθα, που παρουσιάζουμε ψυχρά, δημοσιογραφικά. Τα συμπεράσματα δικά σας.
Η κ. Νικολοπούλου έμενε στο διαμέρισμα της Βρεσθένης 22 από το 1979 συνεχώς χωρίς να υπάρξει πρόβλημα.
Πριν από καιρό την εγκατέλειψε ο σύζυγός της με το «παιδί» της , υποσχεθείς να καταβάλει το ενοίκιο... κι απήλθε προς άγνωστη κατεύθυνση.
...και η αισθητικη του πεζοδρομίου χαλάει
Προχθές της ήλθε κατακούτελα η έξωση... Το ενοίκιο της είχε να πληρωθεί επί 3 χρόνια! Ο φυγάς σύζυγος προφανώς δεν τήρησε τα υποσχεμένα.
Φαίνεται όμως πώς για όλες αυτές τις εξελίξεις βασικό ρόλο παίζει το «παιδί» της –και του συζύγου της -..που όμως δεν είναι και τόσον παιδί.. διότι είναι ήδη 35 ετών και δυστυχώς εξαρτημένο από ναρκωτικά.!
Φαίνεται ότι ο πατέρας- οικοδόμος- δεν άντεχε αυτή την κατάσταση και αποφάσισε να πάρει των οματιών του.
Η μάνα , η Αγία μάνα όμως σηκώνει το σταυρό, στήριγμα στο παιδί της –και σταθερή τροφός ,χορηγός στις επικίνδυνες ουσίες , που θέλει το παιδί της! ελπίζοντας πάντα, ότι κάτι θα γίνει...
Πέρασε το «παιδί» της των 35 ετών από διάφορα ιδρύματα απεξάρτησης, αλλά πάλι ξανάπεφτε. Αυτή τη στιγμή είναι στη λίστα του ΟΚΑΝΑ και είναι σε χρόνια αναμονή, -γνωστή η ταυτότητα του συστήματος αυτού.

--Ο πατέρας του θύμωνε και τον τσάκιζε στο ξύλο.. Το κεφάλι του είναι γεμάτο με κατάγματα. Το πόδι του είναι τούμπαλο, από τα ναρκωτικά που παίρνει.. Σπλάχνο μου είναι, πονάω και δεν μπορώ να το εγκαταλείψω... λέγει.
Αθάνατη μάνα με τίποτε δεν ζυγιάζεσαι... Μάλιστα σήμερα τον βάζει και κοιμάται στο κρεββάτι, εκεί έξω , τον σκεπάζει με κουβέρτες και πλάστικα κατά της βροχής κι η ίδια «κοιμάται».. καθισμένη σε μια καρέκλα......
Τα βράδια –μεσάνυχτα-αντιμετωπίζει και θρασείς εισβολείς λαθρομετανάστες... που επιδιώκουν να αρπάξουν τα λιγοστά πράγματά της...διότι τα έχουν ανάγκη..
--Αφού είναι μωρέ δικά μου πως θα τα πάρετε τους λέει με αφοπλιστική αγαθότητα!
Δραματική εικόνα .Δυο δυστυχείς κι ο ένας θέλει να αρπάξει το πενιχρό ...βιός του άλλου!...
Και οι γείτονες πως αντιμετωπίζουν την περιπέτεια της κ. Νικολοπούλου;
Κατά τους ισχυρισμούς της ίδιας , κάνουν ό,τι μπορούν. Της προσφέρουν φαγητό, αναψυκτικά κι ό,τι άλλο... κυρίως τα πέριξ ψητοπωλεία, τα οποία σε γενική κλίμακα όπως ξέρουμε ασκούνται μόνιμα σε τέτοιες φιλάνθρωπες δραστηριότητες,-το ξέρουμε-
Ενδιαφέρθηκε και ο ΔΗΜΟΣ...που ήθελε να την βάλλει στα τολ εκείνα για αστέγους...αλλά χωρίς το προβληματικό παιδί της.
--Δεν πάω πουθενά ..Θέλω να είμαι δίπλα στο παιδί μου για να το προσέχω, όπως εγώ μόνον ξέρω, απάντησε η κ. Κική.!!!

Ο γιός της φεύγει το πρωϊ από τον πεζοδρόμιο καταυλισμό τους, κι επιστρέφει το βράδι. ΄Ολη μέρα είναι στη Ομόνοια αναζητώντας τη δόση του, για την εξασφάλιση της οποία τσοντάρει και η κ. Κική!

--Το μόνο που μου κάνει εντύπωση είναι ότι ενώ συλλαμβάνουν τόσους και τόσους ναρκομανείς , τον γιό μου δεν τον έχουν συλλάβει... για να τον πάνε σε κάποιο ίδρυμα απεξάρτησης...
--Φαίνεται πως θα είναι μάγκας ...
--Μωρέ, τι λες... Χθες βράδι είχαν έρθει εδώ 2 ασθενοφόρα και η αστυνομία. Δεν μπόρεσαν να τον κάνουν ζάφτι. ΄Εφυγαν... Είναι θεριό ανήμερο.

Μια άλλη κομβική λεπτομέρεια:Η κ. Νικολοπούλου, είναι ιδιοκτήτρια ενός διαμερίσματος-δυάρι- εκεί κοντά, που ενοικιάζει αντι 250 ευρώ.
--Για να τους διώξω δεν μπορώ γιατί αυτό θα πάρει χρόνο... Αν τους διώξω όμως τι θα τρώμε; Αυτά τα 250 ευρώ του ενοικίου ...μας ταϊζουν!

Παρά τα καλόλογα που εκπέμπει για τους γείτονές της η κ. Κική, η αλήθεια είναι άλλη:
Το ταπεινό νοικοκυριό της που είναι στοιβαγμένο έξω από την πολυκατοικία άρχισε να ενοχλεί μερικούς « Πάρε τα πράγματά σου από δω... δεν είναι εικόνα αυτή μπροστά σε πολυκατοικία...»
Την εικόνα της πολυκατοικίας βλέπουν... την κακομουτσουνιά της δική τους... την παραβλέπουν! Τέτοια η κατάντια μας!
Τμήμα του νοικοκυριού της είναι μπροστά στην είσοδο ενός ανοίκιαστου καταστήματος.Ο ιδιοκτήτης του επίσης την προέτρεψε να τα «μαζέψει!»..διότι έχει δουλειές...
Του λέμε εμείς απλά: Για να το ξανανοικιάσεις πια το μαγαζί πρέπει να περάσουν 4 χρόνια... με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.
Δεν θα ήταν καλύτερο να φιλοξενήσεις για λίγες μέρες στο άδειο μαγαζί σου τους δυο ξεσπιτωμένους;..αντι να βλέπεις το κτίσμα σου αδειανό;
Η ίδια προτροπή ισχύει και για τα άλλα άδεια καταστήματα. Σας δίνουμε τα τηλέφωνα τους και πιέστε τους ευγενώς...
Αντι να μένουν άδεια τα κτίσματά τους , μπορούν να βολέψουν κάπως για λίγο καιρό τους ξεσπιτωμένους...
Ως προς τη δημοτική αρχή τι να πούμε; Οι κοινωνικές της πολιτικές είναι χρονίως για κλάματα.. Θα μπορούσαν όμως να έχουν μια κάποια ευελιξία σε ανάλογες περιπτώσεις...Τέλος πάντων ...
Παρακαλούμε τους φίλους αν διαθέτουν κάποιο αδειο χώρο, αχρησιμοποίητο, ξενοίκιαστο ας κάνουν την καλή χειρονομία να τακτοποιήσουν τους δυο ξέμπαρκους για λίγο καιρό μέχρις ότου βρούμε μια μονιμότερη λύση...Τη διεύθυνση των ξεσπιτωμένων σας τη δώσαμε ήδη... Για τυχόν εγγυήσεις

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου