Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

ΜΥΘΟΣ ΤΑ ΠΕΡΙ ΦΘΗΝΟΤΕΡΗΣ ...ΣΙΤΙΣΙΣΗΣ ΜΑΣ..ΟΙ ΤΑΒΕΡΝΕΣ ΘΑ ΟΡΓΙΑΖΟΥΝ ΣΕ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ..ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΤΌΣΕΣ ΧΙΛΙΆΔΕΣ ΠΟΥ ΈΧΟΥΝ ΞΕΦΥΤΡΏΣΕΙ... ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ... ΤΟΥΡΙΣΜΌ!

ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΤΟ ΦΠΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ! ΟΙ ΤΑΒΕΡΝΙΑΡΗΔΕΣ ΔΕΝ ΧΑΜΠΑΡΙΖΟΥΝ!

   

Το ότι είμαστε κράτος οπερέτα φάνηκε χθες με το χαζό διάγγελμα του πρωθυπουργού, που βγήκε και εξήγγειλε θριαμβικά τη μείωση του ΦΠΑ.. κατά δέκα μονάδες.

Είπε ένα σωρό μπούρδες.. αλλά το βέβαιον είναι ότι οι τιμές των εστιατορίων -ταβερνείων κ.λ.π. δεν πρόκειται να μειωθούν..Και δεν θα μειωθούν διότι τα κέρδη των επιχειρήσεων σίτισης είναι τεράστια.

¨Ενα χαρακτηρισκό παράδειγμα με ημερομηνία ...προχθές 30 Ιουνίου 2013!

Τέλης λέγεται η ταβέρνα που βρίσκεται αντίκρυ από την είσοδο της Μονής Πεντέλης...στην Πεντέλη!
Πρόκειται περί μεγάλης βιομηχανίας σίτισης που εξυπηρετεί εκατοντάδες άτομα κυρίως τα Σαββατοκύριακα.

Από τιμές προϊόντων περίπου όλοι μας ξέρουμε τι συμβαίνει στην πιάτσα.
Το κιλό αρνιού δεν υπεβαίνει τα 8 ευρώ! Ε, ο Τέλης χρεώνει τα ψημένα  παϊδάκια με 36 ευρώ!
Ο ίδιος χρεώνει το ψωμί με 5 ευρώ! --(για τρία άτομα) ...Στηλιάρι που θέλει ο μπάσταρδος...
Ο ίδιος χρεώνει την μπύρα (ένα μπουκάλι κλασσικό με 7 ευρώ! Και τη φιάλη του νερού με 2 ευρώ! (Ξέρουμε πως τα 6 μπουκάλια τα παίρνουμε με ένα και 20 ...ευρουλάκια!)..Καταλαβαίνετε την αισχροκέρδεια!

Αρνί σούβλας 2 κιλά 64 ευρώ! Είπαμε το κόστος του αρνιού δεν υπερβαίνει τα 16 ευρώ, τα δύο κιλά από τον χασάπη της γειτονιάς... Για να φθάσουμε όμως στα 64 έχουμε μια μεγάλη απόσταση... κερδοσκοπίας κι αγρίας μάλιστα.
Η πλάκα ως προς το δίκιλο του σουβλιστού οβελία, στο συγκεκριμένο εστιατόριο είναι άλλη:
Ο πελάτης πριν επισκεφθεί τον Τέλη... τηλεφώνησε και επιτακτικά ζήτησε να μάθει αν υπάρχει οβελίας. Του είπαν ναι. Πήγε. Βλέποντας τον πολύ κόσμο που συνωστίζονταν στο άντρο αυτό, έδωσε εντολή να του κρατήσουν τα δύο κιλά που ήθελε. Τελικά του έφεραν την παραγγελία...
Φωνάζει το γκαρσόν.. και λέει:
--Αυτό που μου φέρατε κύριε είναι ψημένο τουλάχιστον προ 3 ημερών. Πάρτε το και φέρτε μου σημερινό! πρόσταξε ο πελάτης...
--Μα...
--Όχι , κύριε δεν υπάρχει ΜΑ .. Δοκίμασέ το και εμπιστεύομαι την κρίση σου.
Το πήρε πίσω χωρίς δεύτερη κουβέντα!

Πάμε τώρα στο λογαριασμό: Για όσα έφαγε η παρέα των τριών ατόμων, ήρθε ο λογαριασμός = 110 ευρώ, που πληρώθηκαν επί τόπου, άνευ γογκισμών  κι όλα καλά. Ούτε στα ΝΗΣΙΑ του Χίλτον να ήταν!
110 ευρουλάκια πλήρωσε η τριμελής παρέα στον ΤΕΛΗ (που εκπροσωπείτε νόμιμα από τους αξιότιμους κ.κ. Μ.ΚΟΛΙΟ & Θ.ΘΕΟΔΩΡΗ)

Η έκπληξη δε βρίσκεται στη νόμιμη -αν είναι- η οποία βεβαιώνει με κάποια αλαμπουρνέζικα ότι πλήρωσε η παρέα αυτή 129 ευρώ!
Παλαβώνεις ή δεν παλαβώνεις;
Εν τάξει γνωρίζουμε πως παίζουν τα σαϊνια της σίτισης.. Όταν τη μερίδα πατάτες που δεν υπερβαίνει το κόστος των 0,30 λεπτών -το κιλό οι πατάτες σήμερα είναι περίπου στα 0,60 λεπτά...--κι αυτός ο ΤΕΛΗΣ σου χρεώνει 3,50 ευρώ... έ κάποιο λάκο έχει η φάβα!
Αποδεικνύει πως οι επιχειρηματίες σίτισής μας δουλεύουν και μας κατακλέβουν!
Κατάλαβες Κύριε Σαμαρά, πως με το διάγγελμά-εξαγγελία σου, δεν έκανες παρά μια τρύπα στο νερό! Οι σιτιάρχες μας θα συνεχίσουν ακάθεκτοι το τροπάρι τους ... ΟΙ σουβλατζήδες, εστιάτορες, οι ταβερνιάρηδες, οι Πιτσαράδες, έχουν μεγάλα περιθώρια κέρδους και μας παίζουν όλοι οι λιγδιάρηδες αυτοί επιχειρηματίες τον μάγκα!

Δεν θέλουμε επί των στοιχείων αυτών καμιά ένσταση... Δεν σας φωτοτυπούμε τις αποδείξεις, διότι μας καλύπτει η χρόνια αξιοπιστία μας... επί της οποίας κι εσείς δεν έχετε αντίρρηση.Αν χρειαστεί θα επανέλθουμε.
Ένα είναι αυτό που θέλουμε να πούμε:Μην περιμένετε από τα σαϊνια της σίτισής μας ότι μαζί με το ΦΠΑ θα κάνουν κι αντίστοιχες μειώσεις κι αυτοί στα εδέσματά τους... ΟΝΕΙΡΟΝ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΌΣ, πλην κάποιων εξαιρέσεων ασφαλώς!..Τις οποίες και ξέρουμε...μια και είμαστε ταβερνόβιοι!

ΣΤΕΛΙΟΣ ΔΑΛΑΜΑΓΚΑΣ και μάγκας παντός καιρού) 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου