Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Ε,ΚΑΛΑ ΜΠΑΧΑΛΟ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ...


h-eshea-kataggellei-ton-alpha-9-89 Η ΕΣΗΕΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟΝ ΑΛΦΑ!

Για "αντεργατική συμπεριφορά" κατηγορείται από την ΕΣΗΕΑ ο ραδιοφωνικος σταθμός ALPHA 9,89, διότι "επιχειρεί να εξαναγκάσει τους δημοσιογράφους σε υπογραφή νέων ατομικών συμβάσεων εργασίας, καταργώντας παντελώς τους όρους των προηγούμενων ατομικών συμβάσεων".
Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:
"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την αντεργατική συμπεριφορά της εργοδοσίας του ραδιοφωνικού σταθμού « ALPHA 9,89». Η εργοδοσία του σταθμού επιχειρεί να εξαναγκάσει τους
δημοσιογράφους σε υπογραφή νέων ατομικών συμβάσεων εργασίας, καταργώντας παντελώς τους όρους των προηγούμενων ατομικών συμβάσεων, που περιείχαν θεσμικούς όρους της συλλογικής σύμβασης εργασίας της ΕΣΗΕΑ με την ΕΙΙΡΑ. Επιδιώκει έτσι να επιφέρει περαιτέρω μειώσεις των αποδοχών τους, με τρόπο παράνομο, εκβιαστικό και αυθαίρετο. Επιπλέον, ζητεί από τους εργαζόμενους να εργάζονται περισσότερες ώρες και για οποιαδήποτε εταιρεία του Ομίλου τους ζητηθεί.
Η καθ’ όλα παράνομη αυτή ενέργεια της εργοδοσίας, δεν πρόκειται να μείνει χωρίς απάντηση. Οι νέες μειώσεις έρχονται να προστεθούν στις εντελώς αυθαίρετες μειώσεις που η εργοδοσία έχει ήδη επιβάλλει στις αποδοχές των συναδέλφων από το 2012. Επιπλέον, οφείλει ακόμα τα δεδουλευμένα του μηνός Ιουνίου στους συναδέλφους.
Καλούμε την ύστατη στιγμή την εργοδοσία του Ρ/Σ « ALPHA 9.89» να σταματήσει τις εκβιαστικές και παράνομες ενέργειες σε βάρος των εργαζομένων. Σε διαφορετική περίπτωση οι ευθύνες θα βαρύνουν αποκλειστικά και μόνον την ίδια.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε ότι, στην περίπτωση που η εργοδοσία επιμείνει στην υπογραφή αυτών των συμβάσεων, θα προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις για την προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων στον σταθμό. Τέλος, ζητεί συνάντηση με τη διεύθυνση και την ιδιοκτησία του σταθμού".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου