Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟ ΒΒC...ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ...

ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΟΥΛΑ ΜΑΣ... ΕΚ ΤΩΝ ΟΥΚ ΑΝΕΥ... ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΙΜΕΣ 
ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΜΜΕ...

Ύστερα από τα πολλά θέματά μας που τρέχουν στην ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, (π.χ. Θέμα λάθους του Δ.Ν.Τ... την "κατάργηση των απεργιών" κ.λ.π, σήμερα πιάσαμε και την παρακάτω πρωτιά.. Βγάλαμε πρώτοι το θέμα της συνέντευξης Τσίπρα προς το BBC, και πριν το ίδιο το εκπέμψει τηλεοπτικά! Το είχαν όμως αναρτήσει γύρω στις 9.30 το πρωϊ  στην ιστοσελίδα τους κι εμείς το φέραμε στην ιστοσελίδα γύρω στις 10! Τα άλλα ΜΜΕ της Ελλάδα το πήραν χαμπάρι γύρω στις 14.10.. ΄Ηταν από τα απρόσμενα! Ο Τσίπρας στη συνέντευξη του αυτή προς το BBC.. διαμορφώνει καινούργιες ..τακτικές κουκουλοφόρου πεζοδρομίου-κοινοβουλευτισμού,  χρησιμοποιώντας  την ακουκουλοφόρητη νεολαία του κόμματός του-γιομάτης ιδανικών, όπως φαίνεται-θέμα μέγα που θα μας απασχολήσει... λίαν σύντομα!

Εδώ βέβαια παρεμβάλλεται και η "δημοσιογραφική αξιοσύνη και των ημερησίων και των ηλεκτρονικών Μέσων.
Τα μαγαζιά των ΜΜΕ ενημέρωσης πάσχουν από τη νόσο του να μην διαθέτουν αρχισυντάκτες-διευθυντές άσχετους προς το ΡΕΠΟΡΤΑΖ.. Κάτι χειρότερο: Το περιφρονούν..ακριβώς επειδή ούτε το έζησαν, ούτε φυσικά μπορούν να το καταλάβουν... Χώρια που κλείνουν κομματικά,δώθε κείθε! περιφρονόντας τον λαό... Κι έπειτα απορρούν διότι οι θεάσεις του και οι κυκλοφορίες τους είναι πτωτικές έως ανύπαρκτες... Θα τα πούμε μάγκες!

Σε ελάχιστο χρόνο, από αυτή τη στιγμή, όλα αυτά τα γκρίζα κι ανεπαρκή -ως προς το δημοσιογραφικό σκέλος της υπαλληλίας του- στελέχη- διευθυντικά στελέχη των ΜΜΕ,  η press-bank, θα τα κάνει.. φύλλο και φτερό... ΄Ηδη τους έχει στήσει ένα στόρυ... αλλά δεν κατάλαβαν ακόμη τι έπεται! Περιμένετε! 

"ΣΥΜΜΟΡΙΑ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ... ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΑΤΑΞΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ", ΔΗΛΩΝΕΙ Ο  ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟ BBC.
Η ιστοσελίδα  του bbc-news υπάρχει σήμερα μεγάλο αφιέρωμα για όσα συμβαίνουν εδώ και ιδιαίτερα στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ.. Σας δίνουμε κάποια χαρακτηριστικά αποσπάσματα που συλλέξαμε .. 

ΥΠΟ ΠΩΛ ΜΑΝΣΟΝ 

«Εκβιασμός,  τρομοκρατία και 


 ένταση» -Η ελληνική αριστερά 


γυρίζει την  ρητορική της


 Στην εισαγωγή του ρεπορταζ αναφέρονται:

**Η Ελλάδα είναι μια χώρα όπου η οικονομική κρίση έχει δώσει τη θέση της στην κοινωνική κρίση.

**Η αστυνομία έχει κινητοποιηθεί  για να καθαρίσει  τους καταλειψιες κτιρίων από αναρχικούς 

**Η ακροδεξιά σε  πορείες, οι απεργίες έχουν παραλύσει την πρωτεύουσα. Τώρα υπάρχει και αυξανόμενη πολιτική βία.
**Τον περασμένο μήνα, κάποιος πυροβόλησε με Καλάσνικοφ στο αρχηγείο του κυβερνώντος κόμματος, της Νέας Δημοκρατίας.
Τώρα ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας κατηγορεί τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά πως  «Η κυβέρνηση του ακολουθεί μια« στρατηγική  έντασης », παρόμοια με αυτή που υποτίθεται ότι επιδιώκει η ιταλική μυστική υπηρεσία στη δεκαετία του 1970.


Τον συνάντησα στα γραφεία του στο ελληνικό κοινοβούλιο την Τρίτη. Τον ρώτησα: "Μιλάτε σοβαρά λέγοντας ότι το ελληνικό κράτος ακολουθεί μια μυστική στρατηγική  δημιουργίας βίαιης έντασης;"
«Δεν είναι ακριβώς μια μυστική στρατηγική», λέει. "Νομίζω ότι είναι πλέον προφανές ότι αυτή η κυβέρνηση είναι η πιο δεξιά και η πιο ακραία κυβέρνηση που αυτή η χώρα  είχε ποτέ από την πολιτική μετάβαση μετά το 1974. 
Eίναι προφανές ότι ο Σαμαράς προσπαθεί να δημιουργήσει μια ατζέντα πολιτικής σύγκρουσης και στοχεύει στη δημιουργία μιας αίσθησης  φόβου στην ελληνική κοινωνία, προκειμένου να επιτευχθούν δύο ξεχωριστοί στόχοι: πρώτον, να κάνουμε τους ανθρώπους να μην πιστεύουν στην οικονομία, για να τους τρομάξει και να τους κάνει να σκέφτονται κυρίως την ασφάλειά τους - σχετικά με τους κινδύνους που σχετίζονται με τους μετανάστες ή διαδηλώσεις..
"Και δεύτερον, προσπαθεί- ο Σαμαράς- να φέρει σε επαφή τις πιο συντηρητικές δυνάμεις της κοινωνίας μας, προκειμένου να εξασφαλίσει μια σταθερή βάση για τη δική του πολιτική εξουσία.
"Αλλά αυτή η στρατηγική, πιστεύω, είναι μια πολύ επικίνδυνη στρατηγική  για την ίδια τη δημοκρατία."
Η «στρατηγική της έντασης» αναφέρεται στις πιο σκοτεινές ημέρες της ευρωπαϊκής πολιτικής στον Ψυχρό Πόλεμο.
Αλλά παρατηρεί ο Άγγλος δημοσιογράφος, όλα αυτά που λέει ο κ. Τσίπας, είναι εφευρήματα διότι...  δεν υπάρχει πραγματική πολιτική ένταση στην Ελλάδα.
Αναφέρεται ο ρεπόρτερ φυσικά και στο θέμα των νεαρών της Κοζάνης. αλλά και  στην  Χρυσή Αυγή, που θα κατασπαράξει, αν έλθει στην εξουσία το κόμμα του, ο ΣΥΡΙΖΑ!

Ο κ. Τσίπρας λέει ότι θα έχουν «μηδενική ανοχή» ως προς τη Χρυσή Αυγή..
Τόν ρώτησα , τι θα κάνει ,  αν το κόμμα του  κερδίσει την εξουσία σχετικά με Χρυσή Αυγή; Σχετικά με τους αναρχικούς  ληστές τραπεζών;
«Θα εφαρμόσουμε το νόμο", ο κ. Τσίπρας μου λέει. "Θα ακολουθήσουμε αυστηρά το γράμμα του νόμου. Και θα έχουμε μηδενική ανοχή έναντι της Χρυσής Αυγής, η οποία είναι μια συμμορία, που παραβιάζει  το νόμο..
"Θα ξεριζώσουμε επίσης όλα   τα κύτταρα-διασυνδέσεις  της Χρυσής Αυγής που βρίσκονται εντός της αστυνομίας και των δημοσίων υπηρεσιών. Δεν θα ανεχτούμε την παράνομη συμπεριφορά από οποιονδήποτε ή οποιαδήποτε ομάδα.
"Και όλα αυτά με τη χρήση βίας ομάδες, υποστήριξης ότι ανήκουν στο πεδίο αναρχικού - ένα γεγονός που εγώ προσωπικά δεν πιστεύω , επειδή πιστεύω ότι η χρήση βίας είναι η πιο αυταρχική πράξη που μπορεί κανείς να ασκήσει -  στις ομάδες αυτές , θα πρέπει να αντιμετωπίζει τις νομικές συνέπειες. "
Ο Βρετανός δημοσιογράφος επίσης κουβέντιασε και με τον γνωστόν Θάνο Βερέμη, πρόεδρο του  Ελληνικού  Ίδρύματος  Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής, που του  είπε:

"Το παράδοξο εδώ είναι ότι ο κ. Τσίπρας  γίνεται πιστευτός με τα όσα υποστηρίζει.
"Το κόμμα του ήδη είναι κάτω στις δημοσκοπήσεις και αυτό έχει προκαλέσει πανικό σε κάποια από τα στελέχη του κόμματος.

"Δεν υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που θα μπορούσε να παραδεχτεί κάτι τέτοιο. Κοιτάξτε τα δεδομένα», απαντά.
«Στην Ελλάδα, τα τελευταία τρία χρόνια, προκειμένου να μειωθεί το πρωτογενές έλλειμμα της κυβέρνησης από 25 δισ. ευρώ ($ 33bn, £ 21 δισ.), μειώσαμε την εσωτερική ζήτηση με 70 δις ευρώ - δηλαδή η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 70 δις ευρώ.
«Είναι σαν να έχει δει ένα φίδι σε ένα δέντρο και να αποφασίσει να κάψει όλο το δάσος, για να απαλλαγούμε από το φίδι."

Ο κ. Τσίπρας ανάφερθηκε και στο λάθος του Δ.Ν. και είπε:
«Εδώ έχουμε το εξής σαδιστικό παραλογισμό: το ΔΝΤ παραδέχεται ότι έχουν κάνει ένα λάθος, αλλά συνεχίζουν με το σχέδιο, χωρίς καν μια συγγνώμη."
"Και τι είναι ακόμη πιο παράλογο, είναι ότι ο πελάτης δεν διαμαρτύρεται! Η ελληνική κυβέρνηση λέγοντας « δεν υπάρχει πρόβλημα, έχετε κάνει ένα λάθος και θα συνεχίσουμε με αυτό το λάθος" ».
(Φωτογραφία αρχείου) ΣΥΡΙΖΑ μέλη του κόμματος σημαίες κύμα έξω από ένα ράλι
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το δεύτερο μεγαλύτερο πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα
Ο δημοσιογράφος  αναφέρεται και στα ταξίδια του κ. Τσίπρα στην Λατινική Αμερική , στις ΗΠΑ βομβαρδίζοντας τον συνεχώς με ερωτήσεις...και:

Τον ρωτάω: "Ποιος είσαι εσύ Κύριε;  Είστε ο άνθρωπος της κοινοβουλευτικής αντιπολίτευσης ή είστε ο άνθρωπος που θα οδηγήσει τους απεργούς από εδώ σε μια μαζική εξέγερση εναντίον αυτής της κυβέρνησης;"

"Νομίζω ότι αυτό ακριβώς είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημά μας. Μπορούμε να είμαστε ταυτόχρονα η κοινοβουλευτική αντιπολίτευση και αύριο η κυβέρνηση. Ταυτόχρονα, μπορούμε να είμαστε κάτω στους δρόμους, την καταπολέμηση και την κινητοποίηση των μαζών." υποιστηριξε ο κ. Τσίπρας!
Λέει και πολλά άλλα αποκαλυπτικα ο Τσίπρας στον βρετανό δημοσιογράφο..
Μπορείτε να τα διαβάσετε.το πρωτότυπο: εδώ > http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-21443032 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου