Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Η ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ ΣΗΜΕΡΑ


ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ ΑΥΤΗΣ:

Το κίνημα των Εθελοντών Αλληλεγγύης,ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ... έχει άμεση ανάγκη   σίτισης 3 συνανθρώπων μας μέχρι το βράδι! .. Ατυχώς  η λίστα των παραληπτών του πιάτου μεγαλώνει συνεχώς.  Ο,τι είχαμε σε μερίδες τις εξαντλήσαμε το μεσημέρι.. . Ιδιαίτερα παρακαλούμε τις κυρίες να μας ειδοποιούν  για να παραλαμβάνουμε τα εδέσματα τους. Απευθυνόμαστε κυρίως  στους κατοίκους του Ν. Κόσμου, διότι οι έχοντες ανάγκη είναι εδώ ..στη διπλανή πόρτα. ΤΗΛ. 2130149319.Ευχαριστούμε.


ΠΡΟΣΟΧΗ! ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ
Γιατί δεν ακούγονται στο πανηγύρι του κινήματος, οι περίφημες πατάτες Τριπόλεως και Θηβών;
Αποκλειστικό ΡΕΠΟΡΤΑΖ!
Ξεχάστε τις τιμές 25-28 λεπτά ...Κατά κιλό! ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΩΛΟΥΝ ΑΝΤΙ 30,32, -40 ΛΕΠΤΩΝ! ΤΟ ΚΙΛΟ ! Καλπάζουν; Γλυκάθηκαν μήπως  οι αγρότες..;
Η μεγαλύτερη ομάδα πατατοπαραγών Νευκοπίου (100-130 μέλη) που συντονίζει τη διάθεση πατατών, ουδέποτε-λένε- πώλησαν το κιλό αντί 25 λεπτά! Οι τιμές τους ήταν σταθερές : 30 λεπτά το κιλό  για υποχρεωτική ποσότητα τσουβαλιού 30 κιλών. Κι αντίστοιχα για τσουβάλι 20 κιλών = 32 λεπτά!
Και τότε πώς προέκυψε η τιμή πώλησης στα 25 λεπτά;

Είναι απλό εξηγούν... Οι  άνθρωποι της Κατερίνης, που πρωτοεμφανίστηκαν στο κίνημα της πατάτας,  αναζήτησαν ανεξάρτητους παραγωγους, χωριανούς μας,  που διέθεσαν την πατάτα με 25 λεπτά είτε από φόβο μην σαπίσει στις αποθήκες τους είτε από άλλους λόγους.

Η πατάτα Νευοκοπίου διαφημίστηκε τώρα με το κίνημα, ως η καλύτερη , αλλά δεν είναι έτσι...  Δεν είναι κακή αλλά ......προηγούνται άλλες ποιότητες όπως της Τριπόλεως ,Νάξου και Θηβών..
Η πατάτα της Νάξου, σχεδόν όλη απορροφάται από χώρες της Ευρώπης... αυτή τη στιγμή δεν ξέρουμε την τιμή διάθεσής της από τον παραγωγό.Θα το μάθουμε εντός της ημέρας!΄Ομως της Τριπόλεως που θεωρείται εφάμιλη με της Νάξου- προέρχεται από τους ίδιους, ομοειδής σπόρους- διατίθεται στον μεσάζονται αντί 30 λεπτών κατά κιλό... ενώ η των Θηβών –που ισχυρίζονται ότι είναι ποιοτικά ανώτερη, διατί θεται αντί 40 λεπτών... οπότε λίαν καλώς –θα παρατηρούσαμε εμείς- αν τη βρίσκουμε σε σούπερ μάρκετ, αντί 60 ή 70 λεπτών!
Συνεπώς ψυχραιμία ... Μόδα είναι και θα περάσει... Δεν θα περάσει όμως ο αγώνας κατά της ακρίβειας και της εξασφάλισης φθηνοτέρων αγροτικών προϊόντων., που είναι κι ο βασικός στόχος των ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.
Θα σας κάνει σαφώς εντύπωση διότι βγήκε στο σεργιάνι η πατάτα Νευροκοπίου και δεν ακούγονται οι πατάτες Τριπόλεως, Θηβών κ.λπ. Ο λόγος είναι αυτός που εξηγούν οι παραγωγοί του Νευροπίου , λίγο πιο πάνω. Λόγοι, απλά τοπικού ανταγωνισμού!
Και οι Θηβαίοι, και οι της Τροπολιτσάς... είναι συγκρατημένοι, διότι δεν έχουν λόγο να κατέβουν στις πλατείες ...αφού πωλούν στον μεσάζοντα με καλύτερες τιμές!...
Αυτά προς το παρόν ..

6 σχόλια:

  1. Η αλήθεια για τις πατάτες:
    Πατάτα Νευροκοπίου: Πιστοποίηση ΕΚ538/2002
    Πατάτα Νάξου: Πιστοποίηση ΕΚ1250/2011
    Πατάτα Τρίπολεως, Θηβών: Πιστοποίηση ... γιοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aλλο πατάτα (θήβας) και άλλο Πατάτα (Νευροκοπίου)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @anna
    Eυχαριστώ μέβγαλες απο τον κόπο να τους τα πω...
    Δεν φτάνει οι άνθρωποι φυλανε σ΄υνορα ,και ζουν με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες στην χώρα ,έχοντας απούλητη την παραγωγή τους .
    Τους πείραξε που ακούστηκε το Νευροκόπι..
    ΕΛΕΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αυτο "Είναι απλό εξηγούν... Οι άνθρωποι της Κατερίνης, που πρωτοεμφανίστηκαν στο κίνημα της πατάτας, αναζήτησαν ανεξάρτητους παραγωγους, χωριανούς μας, που διέθεσαν την πατάτα με 25 λεπτά είτε από φόβο μην σαπίσει στις αποθήκες τους είτε από άλλους λόγους." ειναι η μιση αληθεια για την περσινη παραγωγη,ολα τα υπολοιπα που γραφωνται ειναι μπουρδες και τιποτε παραπανω!!! θελετε να συμπληρωσω την περσινη αληθεια?!! χαρη στο κινημα ναι δεν πεταχτηκαν ολες αλλα πεταχτηκαν παρα πολλες πατατες κιτρινες στη χωματερη η στην καλυτερη πουληθηκαν δεκα τουλαχιστον λεπτα κατα κιλο φθηνοτερα απο την πραγματικη τους αξια στο περιβοητο κινημα και στους εμπορους!!! ετσι πολλοι αγροτες(ιο πιο πολλοι)εμειναν χρεωμενοι!!! τι καταφερε λοιπον το περιβοητο κινημα χρεωσε τους μικρους και γλυτωσε τους μεγαλους!!! αυτοι(οι μεγαλοι) αφου πουλησαν στο κινημα τη σαβουρα τους (ασπρη πατατα) καταφεραν με μια μικρη μειωση στα στρεμματα τους να σπειρουν ενω οι μικροι οι πιο πολλοι ΟΧΙ !!! προσπαθουσα να τα πω περσι στα καναλια αλλα δεν με εβγαζαν γιατι το κινημα 'πουλουσε'!!! καταστραφηκαν οικογενειες που εκαναν λιανικο εμποριο γιατι το 25 ηταν ασυναγωνιστο αλλα και αθεμιτος ανταγωνισμος αφου ηταν 16 λεπτα στην πραγματικοτητα στα χερια του αγροτη...ενω οι τιμες εγω στο νευροκπι ηταν απο 15(ασπρες) μεχρι 28(κιτρινες) αυτα τα κωλοκαναλα δεν τα ελεγαν!!! σας φλομωσαν με τα κινηματα ενω απο πισω καταστρεφονταν οικογενιες!!! ΣΗΜΕΡΑ λογω της πολυ χαμηλης παραγωγης οι τιμες ειναι στα 40-45 λεπτα το κιλο ΕΔΩ !! η ταση ειναι ανοδικη γιατι απλα δεν υπαρχουν πατατες αρα ειναι προσφορα και ζητηση.το περσινο ηταν απλα αθεμιτος ανταγωνισμος και φορολογικες παραβασεις αλλα αχνα απο ολους γιατι ετσι βολευωνταν πολλοι. αυτα... και για την ποιοτητα ειμαστε ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ και μιλαω παντα για την κιτρινη πατατα spunta και agria και οχι για τις ασπρες...αλλα αυτα ειναι ψιλα γραμματα για τον καταναλωτη οπως και η 'πονεμενη' ιστορια των αγροεφοδιων!!! σκεφτειτε μονο οτι οταν λειψουν οι μικροι παραγωγοι(ειναι οι πιο πολλοι) τι θα κανουν στον καταναλωτη οι 5-6 που θα μεινουν!!! γι'αυτο οσοι προσκαιρα 'τρεχουν' πισω απο παπαροκινηματα ας εχουν στην ακρη του μυαλου τους αυτο με το τυρι και τη φακα !!! εγω???? ενας μικρος παραγωγος πατατας στο Νευροκοπι,γεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟ ΘΕΜΑ σας το κάνουμε είδηση την Κυριακή 4.11.12 Ευχαριστούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πατατεσ νοστιμεσ κ χωρισ δηλητηρια θελουμε για να φανε τα παιδια μασ........μια μικρη παραγωγοσ απο κορινθο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή