Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Η ΠΑΤΑΤΑ ..ΑΝΑΤΡΈΠΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ!


ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΟΛΟΙ ΟΙ BLOGGERS!
ΝΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ! μεγαλου βεληνεκούς!

Και το ξαναλέμε: δεν είμαστε πολιτικοί κι ούτε πρόκειται να ασχοληθούμε με το είδος αυτό που βάρβαρα διαφεντεύει τη ζωή μας!Μακράν από μας τέτοια καραγκιοζλίκια... Αλλά λέμε ΣΤΟΠ μέχρις εδώ οι πολιτικές λοβιτούρες και φαυλότητες! ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ... ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΗΣ ΠΙΑΤΣΑΣ! ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ!

Tο κίνημα της ακρίβειας που σπείραμε από τη θέση αυτή, όχι απλά ογκούται, αλλά θα σαρώσει και θα διαμορφώσει νέες συνθήκες, στην αγορά,  ευνοϊκότερες για τον καταναλωτή και για τον παραγωγό.. Στο παιχνίδι μπήκε και το ΖΟΥΓΚΛΑ του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.΄Εξυπνη κίνηση., ορθή κίνηση παρά τις Κασσάνδρες που εκπέμπει το δυστυχές Κ.Κ.Ε .. που νομίζει πως τάχα το κίνημα της πατάτας ..θα ξεθυμάνει. Μα που τους βρήκαμε αυτούς τους πολιτικούς, που δεν βλέπουν πέρα από τη μούρη τους;..


 Με αφορμή την αυτόνομη πρωτοβουλία της ΖΟΥΓΚΛΑ, καλούμε όλους τους μπλόγκερ , να πάρουν στα χέρια τους τη μάχη κατά της ακρίβειας! Η υπόθεση αυτή ανήκει πρώτιστα στους μπλογκερς! ... γιατί ξεκίνησε από το blogging...! 
Να δώσουν το τόνο στις περιοχές τους, στην επικράτεια της επιρροής τους.. Δεν χρειάζεται παρά η απόφαση. Θα τους συμπαρασταθούμε σε τεχνογνωσία..και σε προϊόντα, αν και δεν χρειάζονται σπουδαία , αρκεί ελάχιστη φαντασία. Κι αρκεί αυτό που κάνουν να μην έχει κομματικά επιχρίσματα.. ΄Οχι άλλες φόλες στη ζωή μας .

Κι ασφαλώς δεν είμαστε αντικομμουνιστές.΄Ομως το δήθεν κόμμα του λαού (Κ.Κ.Ε.), απογυμνώθηκε, μη δυνάμενο να καταννοήσει ούτε  το κίνημα της πατάτας... ούτε φυσικά το στομάχι του λαού που το ψηφίζει... Και τώρα πια παραμιλάει... Και θα παραμιλάει ακόμα πιο πολύ ...με τα όσα έχει σχεδιάσει..η πατάτα !Η καφτή ...πατάτα.. (Τι ; Πολλά..Πάρτε μια γεύση... -η είδηση -μεγάλη θα βγει εντός της ημέρας...) Δίπλα μας είναι ήδη και η μεγάλη ράτσα που λέγονται ...ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ... Μας παραχωρούν μεγάλες εγκαταστάσεις για μόνιμο ΕΚΘΕΤΗΡΙΟ των γεωργικών φθηνών προϊόντων....στην Αθήνα . και στη Λάρισσα και στη Στυλίδα  και...και..Περιμένετε την επίσημη είδηση.. Οι αγρότες αλλά κι οι καταναλωτές,εμείς,  θα  απαλλαγούμε από το άλγος των μεσαζόντων και των νταβατζήδων της αγοράς! Τέρμα...

Δείτε πιο κάτω τη φόρμα παραγγελίας της ΖΟΥΓΚΛΑΣ και κάντε την παραγγελία σας.. Κάντε την όπου νομίζετε... δεν είμαστε ανταγωνιστές, αλλά συναγωνιστές  στην πάταξη της ακρίβειας ... Λίαν καλώς που μπήκαν στο "παιχνίδι" και οι δήμοι... που οφείλουν να γνιάζονται μόνιμα κι όχι περιστασιακά,  για τους συμπολίτες τους θετικά , πρακτικά.
---------------------------------

Δείτε τη φόρμα του ΖΟΥΓΚΛΑ, ίδια με τη δική μας ...περίπου
Στην παρακάτω φόρμα μπορείτε να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας, προκειμένου να παραγγείλετε πατάτες σε χαμηλή τιμή, χωρίς διαμεσολαβητές. Συμπληρώστε το ονοματεπώνυμο σας, ένα τηλέφωνο επικοινωνίας καθώς και την ποσότητα με τις πατάτες που επιθυμείτε.

΄Εχει ,ο Μάκης, γράψει και το εξής σοβαρό σχόλιο:...Ναί οι Εθελοντές  κι εμείς από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε το ...κίνημα της πατάτας, ξέραμε ότι κάνουμε σοβαρή πολιτική παρέμβαση. Ιδού τι σημειώνει η ΖΟΥΓΚΛΑ:
 Μαρτίου 2012, 21:39

Το «κίνημα της πατάτας» διαθέτει πλέον οπαδούς, οργανωμένες ομάδες στήριξης, προοπτική και κυρίως εχθρούς. Ναι εχθρούς. Από τα στοιχεία αυτά συμπεραίνει κανείς και μάλιστα αβασάνιστα πως το κίνημα αυτό που γεννήθηκε μέσα από την κρίση για να πολεμήσει την κρίση και τα καθεστωτικά συμφέροντα των μεσαζόντων, έχει μέλλον και δυναμική. Από την στιγμή μάλιστα που ένα κόμμα και μάλιστα της Αριστεράς, με επίσημη ανακοίνωσή του, ήλθε αντιμέτωπο με το κοινωνικό αυτό κίνημα αφήνοντας να εννοηθεί πως λειτουργεί ως όπιο του αγρότη, τότε μπορεί κανείς να πει με σιγουριά πως η «φτηνή πατάτα» και αύριο το «φτηνό λάδι» και μεθαύριο η διάθεση σωστών προϊόντων σε χαμηλές τιμές από τους παραγωγούς στον καταναλωτή με μία κάθετη σχέση θα έχουν για τα καλά καταγραφεί ως πολιτική κίνηση και μάλιστα με καταλυτική σημασία. 
Φόρμα παραγγελίας πατάτας
Όνομα
Επίθετο
Τηλέφωνο
Συμπληρώστε την ποσότητα σε κιλά. π.χ. 10 ή 20 ή 30
Ποια από τις δύο ημέρες προτιμάτε να παραλάβετε τις πατάτες (Σάββατο ή Κυριακή)

4 σχόλια:

  1. Μ αρεσει που βλεπω αυτο τον ξεσηκωμο του κοσμου...
    ελπιζω μονο να μην ειναι μια φουσκα του ενος μηνα κ μετα ξανα μιζερια κ μαχαιρωματα..
    Επιτελους ας ενωθουμε κ να γινουμε μια γροθια οπως παλια..
    Φτανει πια η ξεφτυλα κ η καταντια που μας δερνει καθε τοσο,απ τα πρασινα κ τα μπλε καφενεια μεχρι την εποχη του χρηματιστηριου κ του νεοπλουτισμου...
    Ευχομαι κ ελπιζω μια καλυτερη Ελλαδα για τα παιδια μας...Εστω.!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ με τον Γιώργη τον Κρητικό.Ο λαός έχει μεγάλη δύναμη, στα χέρια του και αν θέλει μπορεί να κάνει θαύματα.Δυστυχώς αυτή την δύναμη μας την εκμεταλλεύονται μερικοί επιτήδιοι και μας κάνουν πειθήνια τους.Αντιθέτως εμάς μας αρέσει η καλοπέραση και όλα μέλι γάλα.Ωρα να τους βάλουμε στην άκρη,να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.Εστω και τώρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαβαστε εδω:

    http://taxalia.blogspot.com/2012/03/blog-post_7191.html

    και δωστε μου την αποψη σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σας δίνουμε την άποψή μας φίλη μας...
    Φίλη μας Μικρομεσαία και δεν ξέρω αν είστε οι από παλιά φίλοι μας TAΧΑΛΙΑ,

    Πάντως διαβάσαμε τη σχετική σας παραπομπή, στα ΤΑΧΑΛΙΑ. Δεν θα μακρυγορήσουμε.
    Θα σταθούμε σε δύο τρία , αν και τα λέμε από την ιστοσελίδα neokosmos-athens.blogspot.com .
    1) H έκκρηξη της πατάτας είναι απλά η αιχμή του δόρατος,στην ανάδειξη του προβλήματος της ακρίβειας, όπου πρωταγωνιστές είναι τα διάφορα καρτέλ.κι αυτός είναι ο κύριος στόχος των Εθελοντών Αλληλεγγύης.
    2) Σε σημερινό μας ρεπορταζ ( ΤΙΜΕΣ ΠΑΤΑΤΑΣ που ισχύουν σήμερα,)φαίνεται ότι οι παραγωγοί πωλούν τις πατάτες αντί 30,32-40 λεπτών κι όχι με 25 ,-μάλλον έκτακτο περιστατικό,- αφού οι πρωταγωνιστές της Πιερίας βρήκαν μεμονομένους παραγωγούς πρόθυμους να πωλήσουν σε αυτή την τιμή. Βάζοντας κανείς κάτω τους αριθμούς βλέπει ότι ο ρόλος των μεσαζόντων δεν είναι τόσο δραματικός... (συζητήσιμο φυσικά το θέμα....που είναι φυσικά πολυπλόκαμο.)...
    3) Σίγουρα η εικόνα διανομής-διάθεσης πατάτας στις πλατείες και τας ρύμας, αποτελεί γραφικότητα ευτελισμού ..χαρτογραφόντας και τη σοβαρότητά μας,ως λαού.
    Εν τάξει...χαβαλές γίνεται.. Η πατάτα, μόνιμο στοιχείο του καθημερινού μενού μας έχει διαρκή οντότητα κι άρα δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με τέτοιες εφήμερες θεατρικές παραστάσεις. Χρειάζεται διάρκεια και μονιμότητα. Αυτό προσπαθούμε να θεμελιώσουμε.. ως εκ των πρωτεργατών του κινήματος .Κι ενδεχομένως εντός των ημερών να ανακοινώσουμε μόνιμες εξέδρες (ΠΡΑΤΗΡΙΑ πώλησης προϊόντων σε τιμές παραγωγού, όπως αυτές ισχύουν σήμερα ...
    Αλλά πάντα υποφώσκει η όρεξη ο παραγωγός να αυξήσει τις τιμές του...Ας μην το ξεχνάμε...
    Οπότε ...ο καταναλωτής πάλι θα πληρώνει τα σπασμένα. .. και χωρίς καμιά ελπίδα να απαλλαγεί από τα γεράκια των μεσαζόντων..
    Σκεφθείτε ακόμη ότι ο τρόπος που γίνεται σήμερα η διανομή π.χ. πατάτας είναι εκτός πάσης νομιμότητας, διότι οι αγρότες διέπονται από άναρχο φορολογικό καθεστώς . ΄Αλλοι εκδίδουν μαζικό τιμολόγιο, άλλοι αγοράζουν από αυτούς δίδοντας τους... τιμολόγια αγοράς, κι άλλοι δεν εκδίδουν τίποτε.. Λόγω άγνοιας και παιδείας σχεδόν δεν τηρούν τίποτε, από τα ισχύοντα στις συναλλαγές και κυρίως κάνουν αυτά που τους εδίδαξαν οι μεσάζοντες...
    Γι αυτό, αν στις υπαίθριες αγορές πέσουν οι εφοριακοί.. θα γίνει μακελιό από το αλλαλούμ που επικρατεί.. Το κράτος σήμερα κάνει στραβά μάτια... Αλλά δίπλα όμως αγρυπνούν, οι λαϊκές αγορές, τα σούπερ μάρκετ, οι ίδιοι μεσάζοντες... που θα τους φάνε ..λάχανο στην παραμικρή παρατυπία...
    Τέλος πάντων, φίλοι μας, στόχος είναι ένας ο αγώνας για να πέσουν οι τιμές. Μην χύνετε δάκρυα για τα συμφέροντα του κράτους. Δεν είναι μόνο ξεχαρβαλωμένο, αλλά και γαλουχημένο σε ληστρικές επιδρομές...

    NEOS KOSMOS-ATHENS

    ΑπάντησηΔιαγραφή